Premierul Nicolae Ciucă a hotărât, marți, să-l schimbe pe Valeriu Gheorghiță de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a fost numit în locul său. 

 

Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al CNCAV, în locul lui Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță a condus CNCAV de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, la finalul anului 2020. Printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marți în Monitorul Oficial, acestuia i-a fost încetată calitatea de președinte al CNCAV, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”.

O altă decizie a premierului Nicolae Ciucă vizează desemnarea lui Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Cine este Andrei Baciu

Andrei Baciu este un om politic liberal, de profesie medic, ce îndeplinește funcția de Secretar de Stat al Ministerului Sănătății în Guvernul Florin Cîțu. Acesta a absolvit Liceul Militar din Alba Iulia în 2005, iar în 2011 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti.

Între ianuarie și martie 2012 a fost rezident în secția de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat timp de doi ani ca medic rezident în Spitalul Universitar din Rouen, Franța.

În august 2014 s-a întors în România, unde și-a continuat stagiile de chirurgie generală la Spitalul Universitar din București și de chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta”.

El a intrat în atenția publică, în primă fază, în calitate de șef al Asociației SOS Drepturile Pacienților. A lansat, alături de liberalul Cristian Bușoi, o campanie pentru drepturile pacienților.

Controverse

În noiembrie 2015, Dacian Cioloș l-a propus pe Andrei Baciu, care avea atunci 28 de ani, în fruntea Ministerului Sănătății. Câteva ore mai târziu, poze cu acesta în lenjerie intimă din perioada carierei de fotomodel au împânzit internetul, iar Dacian Cioloș a decis retragerea sa din funcția abia acordată. Andrei Baciu nu ar fi pierdut fotoliul doar din cauza imaginilor, spunea Cioloș, ci și pentru că ar fi mințit în privința pregătirii sale.

Citeste si:
Rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși....
Rușii din fruntea Petrotel...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.