Într-o filmare făcută chiar de un agent se vede cum mai mulți colegi se bucură de cheful desfășurat în sediul Poliției Locale Bârlad, își toarnă în pahare de față cu șeful lor, glumesc și râd în hohote. Nu a contat nici că unii dintre ei erau în timpul programului. În plus, se pare că petrecerile oamenilor legii sunt un obicei și durează până târziu în noapte.

Misiunea unor poliţişti din Bârlad: Să chefuiască alături de șeful lor

„Ce sărbătorim? Este ziua cuiva?”, întreabă un polițiști.

„Emil s-a mai îngrăşat un pic”, răspunde un altul.

Este și acesta un motiv de sărbătoare, care a strâns laolaltă mai mulți angajați ai Poliției Locale Bârlad. Apărătorii legii au mâncat pizza și au consumat băuturi alcoolice la chermeză. Nici șeful lor nu a ratat ocazia de a petrece. Ba chiar i-a cerut, la un moment dat, unui subaltern, să-i ofere un pahar cu vin noului venit.

„Dacă vrei să serveşti ceva. Emil, serveşte-l pe domnul Costică cu ceva!
Ce vrei, apă minerală?
Apă, apă!
Apă nu avem.
Apă minerală, suc Nectar, ţuică, vin, bere. Apa s-a terminat.”

Conform unei înregistrări telefonice între doi agenți de la Compartimentul Rutier, petrecerile sunt la ordinea zilei în sediul Poliției Locale din Bârlad. Polițiștii menționați anterior se plângeau unul altuia că unii dintre colegii lor muncesc, în timp ce alții se distrează.

Retail jobs

Poliţist 2: La ora zece erau ţepeni. Dacă au stat până la 1,2,3, îţi dai sema!

Poliţist 1: Şi ei erau de serviciu! Bravo lor!

Polițist 2: Păi cică acum câteva zile a fost iar!

Polițist 1: Sâmbătă a băut în birou la el, de pe la 12 până pe la vreo 5.

După ce pățania a ajuns în atenția publicului, șeful Poliției Locale a decis să-și ia concediu se odihnă, iar primarul a anunțat măsuri disciplinare dure.

„Se va sesiza comisia de disciplină. Nu menajăm pe nimeni, vom merge cu aeastă chestiune până la capăt. Mă încearcă o părere de rău, pentru că lucurile acestea au apărut acum când se lucrează la organigramă”, a declarat Dumitru Boroș, edilul Bârladului, conform Observator.

Chemat la raport în Consiliul Local

De asemenea, mai mulți polițiști locali i-au cerut primarului să-l cheme pe șeful Poliției Locale în următoarea ședință de Consiliu Local pentru a da explicații.

„Solicităm prezenţa în şedinţa ordinară a CLM Bârlad din luna septembrie a.c. a domnului director executiv al Poliţiei Locale Bârlad, Vasile Chelaru, pentru a oferi explicaţii”, se arată în adresa înaintată de consilierii locali PSD Bârlad Primăriei municipiului Bârlad.

Citeste si:
Lege promulgată/Urmașii militarilor decedați în misiuni vor...
Lege promulgată/Urmașii...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.