Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că este extrem de important ca elevii din mediul rural să aibă acces la noile tehnologii.

Sorin Cîmpeanu, despre importanța accesului elevilor din mediul rural la noile tehnologii

Ministrul Educației este de părere că elevii din mediul rural trebuie să aibă acces la noile tehnologii, acest aspect fiind unul extrem de important în procesul lor de învățare.

"Este un lucru absolut necesar introducerea noilor tehnologii în şcoli. Am spus că echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important", a declarat ministrul Educaţiei marţi, cu ocazia unei vizite la şcoala din localitatea prahoveană Bucov.

Școala din Bucov, dotată cu un laborator cu tehnologie de ultimă generaţie

El a subliniat importanţa pe care o va avea în formarea elevilor noul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie cu care a fost dotată unitatea de învăţământ din Bucov.

"Este un laborator pilot, este printre primele laboratoare în care se integrează noile tehnologii (...) în acelaşi spaţiu, pentru aceiaşi elevi. Acest exemplu trebuie replicat la nivel naţional. Proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare, în care noile tehnologii să fie integrate. Vorbim de partea de imprimante 3D, de scannere 3D, de ochelari de realitate virtuală (...). Practic, printr-un astfel de laborator, un profesor virtual poate intra, alături de elevii din Bucov în această situaţie, din orice colţ al lumii", a precizat Cîmpeanu.

Citeste si:
Cursuri online la 6 clase din județul Bacău după apariţia unor...
Șase clase din județul Bacău...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cîmpeanu, în vizită la Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din Bucov

Acesta a adăugat că, prin intermediul echipamentelor pe care le au la dispoziţie, elevii pot beneficia acum de avantajele unor laboratoare de fizică, chimie sau biologie aflate în orice parte a lumii.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a efectuat o vizită la Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din Bucov, judeţul Prahova, unde a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie într-o şcoală rurală - SmartLab Bucov, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.