Două localități din apropierea Capitalei vor fi supuse restricții COVID-19 după ce rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a fost depășită.

Restricții în două localități de lângă București

Este vorba despre localități Popești-Leordeni și Periș din județul Ilfov, în care, începând de sâmbătă vor intra în vigoare o serie de restricții după ce rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori. În Popești-Leordeni, a fost raportat o rată de incidență de 2,10 la mia de locuitori, îar în Periș se înregistrează o rată de 2,01 la mie.

Potrivit noilor restricții, începând de sâmbătă masca de protecție devine obligatorie în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transport în comun, spații comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. Cinematografele și concertele se vor desfășura cu participarea publică până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Condiții de participare la diverse evenimente

Instituții publice care desfășoară activități culturale în aer liber vor avea voie la un public de 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară. La spectacole, concerte și festivaluri în aer liber vor avea voie să participe cel mult 2.500 de persoane și desigur, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

La aceste tipuri de evenimente vor avea voie să participe doar la persoane vaccinate anti-COVID-19 care au deja 10 zile de la vaccinarea cu schema completă, persoanele care prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 de ore, un test rapid cu rezultat negativ efectuat cu maxim 48 de ore și persoane care care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si:
Confruntare sângeroasă în București. Doi șoferi s-au înjunghiat în...
Confruntare sângeroasă în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Organizarea de nunți, botezuri și alte ceremonii

Slujbele și rugăciunile colective vor fi permise atât în ​​incinta bisericii cât și în afară, dar cu respectarea regulilor de protecție
sanitară. Restaurantele, terasele și cafenelele în interiorul clădirilor vor avea voie să activeze până la capacitatea maximă a spațiului între orele 5.00 - 2.00.

Nunțile, botezurile, mesele festive se vor organiza cu un număr maxim de participanți de 150 de persoane în exterior sau maxim 100 de persoane în interior. Persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani nu vor fi luate în calcul la numărul persoanelor participante la astfel de evenimente.

Organizarea de nunți și botezuri care au un număr de invitații de maxim 300 de persoane în interior va fi posibil doar dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare.

Citeste si:
BREAKING NEWS Bucureștiul a atins o incidență COVID-19 de 2,05 la...
BREAKING NEWS Bucureștiul a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.