Două localități din apropierea Capitalei vor fi supuse restricții COVID-19 după ce rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a fost depășită.

Restricții în două localități de lângă București

Este vorba despre localități Popești-Leordeni și Periș din județul Ilfov, în care, începând de sâmbătă vor intra în vigoare o serie de restricții după ce rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori. În Popești-Leordeni, a fost raportat o rată de incidență de 2,10 la mia de locuitori, îar în Periș se înregistrează o rată de 2,01 la mie.

Potrivit noilor restricții, începând de sâmbătă masca de protecție devine obligatorie în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transport în comun, spații comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. Cinematografele și concertele se vor desfășura cu participarea publică până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Condiții de participare la diverse evenimente

Instituții publice care desfășoară activități culturale în aer liber vor avea voie la un public de 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară. La spectacole, concerte și festivaluri în aer liber vor avea voie să participe cel mult 2.500 de persoane și desigur, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

La aceste tipuri de evenimente vor avea voie să participe doar la persoane vaccinate anti-COVID-19 care au deja 10 zile de la vaccinarea cu schema completă, persoanele care prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 de ore, un test rapid cu rezultat negativ efectuat cu maxim 48 de ore și persoane care care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Organizarea de nunți, botezuri și alte ceremonii

Slujbele și rugăciunile colective vor fi permise atât în ​​incinta bisericii cât și în afară, dar cu respectarea regulilor de protecție
sanitară. Restaurantele, terasele și cafenelele în interiorul clădirilor vor avea voie să activeze până la capacitatea maximă a spațiului între orele 5.00 - 2.00.

Nunțile, botezurile, mesele festive se vor organiza cu un număr maxim de participanți de 150 de persoane în exterior sau maxim 100 de persoane în interior. Persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani nu vor fi luate în calcul la numărul persoanelor participante la astfel de evenimente.

Organizarea de nunți și botezuri care au un număr de invitații de maxim 300 de persoane în interior va fi posibil doar dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.