Reîncepe școala și orice familie cu copii știu că vin și cheltuieli cu rechizitele școlare. Indiferent că cei mici se pregătesc de grădiniță sau de liceu, cheltuielile pot ajunge și la peste 1000 de lei de copil. Studenții ajunși la vârsta facultăți, care doresc necesare mult mai multe provizii, mai ales dacă se mută într-un cămin, pot avea cheltuieli chiar mai mari.

Mulți părinți încep să se uite la anunțuri și oferte de rechizite încă din august. Fie că copiii tăi încep grădinița sau merg la facultate anul acesta, le poți cumpăra tot ce au nevoie fără să-ți golești contul bancar. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să economisești bani atunci când vin vorba de „echiparea” celor mici pentru reîntoarcerea la școală.

1. Strângeți într-o cutie sau într-un dulap toate rechizitele găsite deja prin casă

Credeți sau nu, este posibil să aveți deja multe rechizite școlare deja în casă. Caută în dulapuri, în cutiile depozitate în subsol sau în pod și, cu siguranță vei găsi multe rechizite de care fie ai uitat, fie nu știu că le ai: de la pixuri la agendă și până la calculatoare de buzunar.

Începeți prin strângerea într-un singur loc a tuturor acestor materiale școlare pe care le dețineți deja. Puneți-le într-un loc central, cum ar fi o cutie de plastic sau pe masă din sufragerie, astfel pot folosi face o listă cu ceea ce aveți și ce rămâne de cumpărat. Păstrați această listă în geanta sau în mașină, astfel și să nu o uită când se îmbină să cumpărați rechizite școlare.

Citeste si:
Simona Halep nu s-a uitat la bani! Ce sumă a scos din buzunar...
Simona Halep nu s-a uitat la...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

De asemenea, treceți prin dulapurile copilului tău și încep să fie sortite rechizitele rămase din anii anteriori. Apoi, prin garderoba acestora. Îmbrăcămintea pe care copiii au încetat să o mai poarte și atât de multe trebuie să fie donate sau aruncate. Odată ce ați finalizat acest „proces de sortare”, veți avea o idee mai clară despre ceea ce trebuie cu adevărat să cumpărați. În mod ideal, sortarea vă va împiedica să cumpărați ceva ce aveți deja la îndemână.

2. Cumpărați la mâna a doua

Magazinele second-hand pot fi o cum se așteptă chilipirurilor pentru rechizite școlare. Rucsacurile, încălțămintea uzată, hainele și chiar rechizitele școlare pot fi achiziționate la prețurile mult mai mici decât dacă ar fi noi. Este nevoie de timp, dar puteți obține niște chilipiruri uimitoare în acest fel. De asemenea, le puteți cere prietenilor și familiei să vă ajute în această căutare.

3. Setați limite

Citeste si:
Cursuri online la 6 clase din județul Bacău după apariţia unor...
Șase clase din județul Bacău...

Pe măsură ce copiii tăi vor crește, vor insista să aibă cele mai noi și mai cool lucruri. De la haine la ghiozdane și de la penare la încălțăminte. Acestea, însă, îți vor afecta serii bugetul, deoarece tot ce e noi și la modul sunt prețuri mari.

Deci, stabilește limite cu copii tăi și vorbește-le despre valorile bazate pe bani. Arătați-le diferența dintre o îmbrăcăminte ieftine, dar la modă și un articol bine făcut, fără siglă și explicați diferența de calitate.

Dacă începeți să vă învățați copiii despre gestionarea banilor de la o vârstă fragedă, aceștia vor crește să fie înțeleagă și să fie îmbrățișați aceste valori. Permiteți copiile să aibă două articole „speciale”, la alegere: un penar, o cutie pentru prânz, o pereche de încălțăminte sau o piesă vestimtară la modă, dar nu mai mult. Odată ce și-au ales cele două articole, restul bunurilor trebuie achiziționate la prețurile avantajoase.

4. Profitați de ofertele magazinelor

Citeste si:
Cum să economisești bani atunci când cumperi rechizite școlare
Cum să economisești bani...

Marii retaileri, fie cei fizici, fie online, vor avea înaintea reînceperii școlii promoții și reduceri la rechizite școlare. Stați cu ochii pe ofertele acestora La eMAG, de exemplu, puteți găsi multe dintre rechizitele de pe lista de cumpărături la reduceri mari de preț. Prindeți ofertele și veți bifa multe dintre lucrurile căutate la discount-uri importante.

5. Cumpărați în vrac

Cumpărați în vrac pentru a economisi bani la achizițiile de rechizite pentru școală. Când pixurile, creioanele și adezivul sunt scoase la vânzare la sfârșitul verii, cumpărați suficient pentru a putea ajunge pentru restul anului. Site-urile de comerț online au, de obicei, reduceri la cantitățile mari cumpărate. Dacă nu credeți că puteți folosi un pachet complet de 100 de pixuri, discutați cu prietenii și vecinii. Puteți să vă puneți în comun banii pentru a cumpăra seturi de rechizite și apoi să le împărțiți în mod egal.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.