O bucată mare din tavan s-a prăbușit în secția 3 de Poliție a Capitalei. În jurul clădirilor unde își au sediile oamenii legii mișună și șobolanii. Condițiile în care lucrează unii agenți din întreaga țară se oglindesc asupra oamenilor care ar trebui să aibă toată speranța în apărătorii statului. Aparaturile vechi, lipsa de echipamente și mașinile uzate însă nu îi pot lăsa pe salvatorii dăruiți să-și exercite meseria la cote înalte.

În sediile de poliție din țară tocmai siguranța și încrederea lipsesc

">Sindicatul Europol a publicat pe pagina de Facebook o imagine dintr-un birou de la Secția 3 de Poliție a Capitalei care arată o încăpere ca după cutremur. O bucată din tavan s-a prăbușit cu totul într-o încăpere și a distrus aparatura și mobilierul. Niciun agent nu se afla atunci prin preajmă.

„Vorbim despre clădiri care au fost expertizate și sunt cu risc seismic, clădiri care nu au apă curentă sau clădiri unde vorbim despre mucegai și alte condiții degradante pentru colegii noștri”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

În jurul clădirii cu pricina, construită în anul 1940, roiesc șobolanii. Imobilul face parte dintr-un proiect de modernizare care însă stă în loc din cauza autorizațiilor de funcționare necesare.

Citeste si:
Bogdan Mocanu și Andra Voloș, un nou scandal în showbiz: „Ar trebui...
Bogdan Mocanu și Andra Voloș,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„În momentul în care e propria ta clădire, o deții, în afara de studiile de fezabilitate plătite foarte bine, în realitate, în ultimii ani nu s-a făcut nimic în acea secție de poliție”, a completat Andreica.

Mai mult, spun sindicaliștii, peste 3.000 de sedii de poliție din țară nu au toalete în interior, ci în curte. De asemenea, în zonele rurale, polițiștii nu au nici echipamente cu ajutorul cărora să facă anchete.

Mesaj integral Sindicat Europol

„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!

Citeste si:
Controale sporite și poliție în mijloacele de transport STB de la 1...
Controale sporite și poliție...

În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.

Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat "riscurile meseriei" când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă.

Citeste si:
Barna: Cer Poliței, Jandarmeriei să fie mult mai exigente în...
Barna: Cer Poliței,...

Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea.”Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.