O bucată mare din tavan s-a prăbușit în secția 3 de Poliție a Capitalei. În jurul clădirilor unde își au sediile oamenii legii mișună și șobolanii. Condițiile în care lucrează unii agenți din întreaga țară se oglindesc asupra oamenilor care ar trebui să aibă toată speranța în apărătorii statului. Aparaturile vechi, lipsa de echipamente și mașinile uzate însă nu îi pot lăsa pe salvatorii dăruiți să-și exercite meseria la cote înalte.

În sediile de poliție din țară tocmai siguranța și încrederea lipsesc

">Sindicatul Europol a publicat pe pagina de Facebook o imagine dintr-un birou de la Secția 3 de Poliție a Capitalei care arată o încăpere ca după cutremur. O bucată din tavan s-a prăbușit cu totul într-o încăpere și a distrus aparatura și mobilierul. Niciun agent nu se afla atunci prin preajmă.

„Vorbim despre clădiri care au fost expertizate și sunt cu risc seismic, clădiri care nu au apă curentă sau clădiri unde vorbim despre mucegai și alte condiții degradante pentru colegii noștri”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

În jurul clădirii cu pricina, construită în anul 1940, roiesc șobolanii. Imobilul face parte dintr-un proiect de modernizare care însă stă în loc din cauza autorizațiilor de funcționare necesare.

„În momentul în care e propria ta clădire, o deții, în afara de studiile de fezabilitate plătite foarte bine, în realitate, în ultimii ani nu s-a făcut nimic în acea secție de poliție”, a completat Andreica.

Mai mult, spun sindicaliștii, peste 3.000 de sedii de poliție din țară nu au toalete în interior, ci în curte. De asemenea, în zonele rurale, polițiștii nu au nici echipamente cu ajutorul cărora să facă anchete.

Mesaj integral Sindicat Europol

„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!

În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.

Citeste si:
Smart buildings and smart cities. Soluții moderne pentru clădiri
Smart buildings and smart...

Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat "riscurile meseriei" când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă.

Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea.”

Citeste si:
VIDEO Scandal la Poliția de Frontieră: „Colegul nostru nu lua...
VIDEO Scandal la Poliția de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.