Cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural se desfășoară la acest sfârșit de săptămână în stațiunea turistică Albac, din Munții Apuseni, ediția din acest an fiind adaptat contextului epidemiologic actual, potrivit unui comunicat transmis vineri, AGERPRES, de către Centrul de Cultură "Augustin Bena "Alba.

Târg de promovare a turismului rural în Munții Apuseni

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, care va avea loc sâmbătă și duminică, este considerat de organizatori unul dintre cei mai importați târguri de profil din România.

"Evenimentul este cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural, reunind reprezentanții din turism la nivel regional și național care promovează oferta zonelor cu potențial agroturistic. Ediția din acest an este adaptat contextului epidemiologic actual, fiind organizat cu respectarea tuturor măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 " , se menționează în comunicat.

Târgul va debuta, sâmbătă, la ora 14,00, cu vizitarea expoziției în care este prezentată oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din județul Alba, a atelierelor și expozițiilor de meșteșuguri tradiționale românești. Nu vor lipsi nici demonstrații de gastronomie tradițională din Munții Apuseni, iar apoi participanții vor fi invitați să viziteze expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac și expoziția de artă fotografică "Spectacolul naturii", semnată de Carmen Barna.

Programul artistic al târgului

Deschiderea oficială a târgului este programată la ora 17,30, printr-un recital al Grupului tradiţional de tulnicărese din zonă şi premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie.

Citeste si:
ÎPS Teodosie: „Nu poți vaccina pe cineva care are afecțiuni”
ÎPS Teodosie: „Nimeni nu...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În program este inclus şi un concert cu muzică de fanfară, susţinut de Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş. Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric, în care vor evolua Taraful "Moţul" din Horea, Ansamblul Folcloric "Augustin Bena", alături de soliştii vocali Leontina Fărcaş, Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Ciprian Roman, Mihaela şi Ciprian Istrate.

Duminică, vizitatorii târgului vor putea vedea şi expoziţia de artă fotografică "Aurarii din Munţii Apuseni", semnată de Vasile Sârb. După-amiaza, pe scena din centrul comunei Albac va avea loc Concursul de Interpretare la Tulnic "In Memoriam Elena Pogan", care în acest an a ajuns la ediţia a IV-a.

Cea de-a XV-a ediţie

Și pentru ziua de duminică, organizatorii Târgului Național de Turism Rural de la Albac au pregătit un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Albac, Ansamblul folcloric "Cununa de Sânziene" Dipșa, Bistrița-Năsăud, Corul bărbătesc "Voivozii munților" din Covasna, Grupul vocal " Crăișori moțești "din Albac, Andrada Mateș, Sergiu Sotelecan, Ancuța Matei Olar, Adriana Irimieș, Ionela Moruțan, Cristian Pomohaci.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac. Târgul este o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba, menționat Agerpres.

Citeste si:
De ce să alegi o ie bărbătească, chiar și în timpuri moderne
De ce să alegi o ie...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.