Cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural se desfășoară la acest sfârșit de săptămână în stațiunea turistică Albac, din Munții Apuseni, ediția din acest an fiind adaptat contextului epidemiologic actual, potrivit unui comunicat transmis vineri, AGERPRES, de către Centrul de Cultură "Augustin Bena "Alba.

Târg de promovare a turismului rural în Munții Apuseni

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, care va avea loc sâmbătă și duminică, este considerat de organizatori unul dintre cei mai importați târguri de profil din România.

"Evenimentul este cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural, reunind reprezentanții din turism la nivel regional și național care promovează oferta zonelor cu potențial agroturistic. Ediția din acest an este adaptat contextului epidemiologic actual, fiind organizat cu respectarea tuturor măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 " , se menționează în comunicat.

Târgul va debuta, sâmbătă, la ora 14,00, cu vizitarea expoziției în care este prezentată oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din județul Alba, a atelierelor și expozițiilor de meșteșuguri tradiționale românești. Nu vor lipsi nici demonstrații de gastronomie tradițională din Munții Apuseni, iar apoi participanții vor fi invitați să viziteze expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac și expoziția de artă fotografică "Spectacolul naturii", semnată de Carmen Barna.

Retail jobs

Programul artistic al târgului

Deschiderea oficială a târgului este programată la ora 17,30, printr-un recital al Grupului tradiţional de tulnicărese din zonă şi premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie.

În program este inclus şi un concert cu muzică de fanfară, susţinut de Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş. Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric, în care vor evolua Taraful "Moţul" din Horea, Ansamblul Folcloric "Augustin Bena", alături de soliştii vocali Leontina Fărcaş, Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Ciprian Roman, Mihaela şi Ciprian Istrate.

Duminică, vizitatorii târgului vor putea vedea şi expoziţia de artă fotografică "Aurarii din Munţii Apuseni", semnată de Vasile Sârb. După-amiaza, pe scena din centrul comunei Albac va avea loc Concursul de Interpretare la Tulnic "In Memoriam Elena Pogan", care în acest an a ajuns la ediţia a IV-a.

Citeste si:
Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Târg de Sfântul Nicolae la...

Cea de-a XV-a ediţie

Și pentru ziua de duminică, organizatorii Târgului Național de Turism Rural de la Albac au pregătit un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Albac, Ansamblul folcloric "Cununa de Sânziene" Dipșa, Bistrița-Năsăud, Corul bărbătesc "Voivozii munților" din Covasna, Grupul vocal " Crăișori moțești "din Albac, Andrada Mateș, Sergiu Sotelecan, Ancuța Matei Olar, Adriana Irimieș, Ionela Moruțan, Cristian Pomohaci.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac. Târgul este o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba, menționat Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.