Ancheta privind fenomenul „vaccinare la chiuvetă” a adus în fața Justiției primul medic acuzat de astfel de practici. Un doctor de familie din Corbii Mari, județul Dâmbovița, este învinuit că ar fi imunizat fictiv o întreagă echipă de fotbal. Cei care ar fi beneficiat de adeverințe false sunt zece jucători de la FC Pucioasa, echipă antrenată de soțul medicului.

Daniela Mitrea este primul medic acuzat de „vaccinare la chiuvetă”

Daniela Mitrea este acuzată că a eliberat cel puțin zece certificate de vaccinare. Înainte de a fi duse la audieri, atât ea, cât și asistenta sa, și-au luat apărarea în acest caz, însă au sfârșit prin a se contrazice. Întrebată câți fotbaliști a vaccinat, doamna doctor a spus ferm numărul 13.

Chestionată cu privire la același aspect, asistenta sa a plusat, spunând: „cred că 20, 20 și!”. Anchetatorii vor afla câți au fost exact. Mai multe percheziții au fost făcute joi în localitățile Aninoasa, Corbii Mari și Pucioasa din județul Dâmbovița. De asemenea, până acum au fost aduși zece sportivi la audieri. Unii dintre ei sunt minori, astfel că au apărut la sediul poliției alături de părinți.


  • Reporter Observator: Fotbaliştii au trecut pe la dumneavoastră pe aici?

  • Daniela Mitrea, medicul acuzat: Da. Sigur.

  • Reporter: Şi de ce sunt percheziţiile, doamna doctor?

  • Daniela Mitrea, medicul acuzat: La o sesizare.

  • Reporter: Ar fi periculos, doamna doctor, să intre pe teren, dacă nu sunt vaccinaţi?

  • Daniela Mitrea, medicul acuzat: Sunt testaţi.

  • Reporter: Dumneavoastră i-aţi vaccinat?

  • Mădălina Gheorghe, asistentă: Da, eu vaccinez.Doctorul de familie este acuzat de înșelăciune, fals informatic și fals intelectual. Supoziția este că medicul ar fi acționat la dorința soțului, antrenor al grupului sportiv FC Pucioasa. Fotbaliștii ar fi avut nevoie de adeverințe de vaccinare pentru a participa fără restricții la competiții sportive.

Procurorii spun că specialistul acuzat ar fi decontat de la Casa de Asigurări 400 de lei, echivalentul pentru cei zece sportivi vaccinați fictiv. Pe piața neagră, un certificat de imunizare valorează între 100 și 200 de euro. Anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate care este prejudiciul din acest caz.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.