În plină pandemie, cu valul patru pe masă și o mutație Delta care aduce în prim-plan o revenire la restricții și mască obligatorie peste tot, fenomenul „vaccinarea la chiuvetă” ia amploare în România. Mai clar, sunt bănuieli că tot mai mulți doctori de familie, contra unei sume de bani, aruncă serul anti-COVID-19 și bifează pe certificate că oamenii sunt imunizați.

Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă” ia amploare în România

Se vorbește că ar exista mulți medici de familie care, contra unei sume frumoase de bani, acceptă să arunce serul anti-COVID-19 în chiuvetă și să bifeze pe hârtie că pacientul a fost vaccinat. Sunt mulți cei care ar apela la astfel de ilegalități, deși s-ar putea alege cu până la trei ani de închisoare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat că nu există până acum o evidență clară a certificatelor false de imunizare, dar încurajează medicii și pacienții să colaboreze cu anchetatorii pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode.

„Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidenţă clară câte certificate false au fost semnalate.

Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a afirmat oficialul.

Polițiștii din Timiș au deschis recent o anchetă și un dosar penal după ce mai mulți pacienți cu forme severe de COVID-19 au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, chiar dacă aveau la purtător certificate de imunizare.

Cazurile cu mutația Delta se înmulțesc

Mai mult, cazurile cu mutația Delta se înmulțesc rapid, iar specialiștii anticipează că restricțiile se vor relua în această toamnă. Printre ele, masca obligatorie chiar și în aer liber. Acum, rata de pozitivare a testelor la nivel național a ajuns la 4,34% și 280 de pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

Citeste si:
Viktor Orban (Ungaria): Fenomenul migraționist a împărțit în două...
Viktor Orban (Ungaria):...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.