După ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut vertiginos în ultimele săptămâni, putem vorbi acum și de primul focar din al patrulea val al pandemiei, care a fost înregistrat în Buzău, la un centru de asistență socială pentru minori. Opt copii și cinci salariați au fost infectați cu noul coronavirus.

Primul focar din al patrulea val al pandemiei în România

Minorii sunt internați în unitatea medicală din Râmnicu Sărat în stare bună, iar adulții au fost plasați în izolare la domiciliu. Primul caz a fost confirmat vineri, după ce o angajată a centrului s-a testat și a ieșit pozitiv. Femeia, vaccinată cu ambele doze de ser anti-COVID-19, avea stări de rău de câteva zile și a considerat că rezolvarea stă într-un tratament pentru viroze, pe care l-a ținut preț de câteva zile.

Infecția și-a făcut simțită prezența chiar și așa, astfel că a făcut un test PCR care i-a confirmat bănuiala. La scurt timp, epidemiologii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău (DSP) au început testarea copiilor din centru și a personalului care lucra la grupa unde preda angajata infectată. În primă fază, au fost identificați 6 minori infectați cu noul virus din 15, cât și trei instructori. Duminică a început testarea tuturor micuților din instituție și a personalului.

DSP Buzău a început o anchetă epidemiologică, dar este dificil de aflat cine a adus virusul, căci minorii au ieșit din centru de mai multe ori pentru diferite activități, iar o parte au fost vizitați de părinți.

„Ei spun că se mențin normele de igienă, care, într-adevăr, în unitate sunt menținute, dar în afară, în curte, la întâlnirea dintre părinte și copil este imposibil să îmi imaginez că părintele nu îl îmbrățișează sau nu îl sărută fără mască, a declarat Carmen Scîntei, DSP Buzău, la Pro TV.

Citeste si:
Vremea pentru ziua de marți, 28 septembrie 2021. ANM: Un val de...
Vremea pentru ziua de marți,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Starea de sănătate a fost evaluată de către UPU Buzău. Din informațiile pe care le avem copiii și personalul prezintă o simptomatologie ușoară”, a completat Roxana Kovacs, DGASPC Buzău.

Cei cinci angajați depistați pozitiv erau imunizați. Acum sunt izolați la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie. De asemenea, copii au fost izolați și sunt monitorizați.

Citeste si:
Referendum local la Buzău. Oamenii decid dacă municipiul se va uni...
Referendum local la Buzău....Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.