O fetiță de 11 ani din Dolj și străbunica ei au murit pe loc după ce au fost spulberate pe banca din fața casei de o soferiță începătoare, care ar fi luat permisul tocmai după șapte încercări eșuate. Femeia le-a lovit în plin, sub ochii bunicilor fetei care se aflau în curte. Rudele au declarat că inculpata circula cu viteză mare și că ar fi încurcat pedalele. În schimb, aceasta susține că ar fi pierdut controlul volanului din cauza unei pene de cauciuc.

Accident în Dolj. O fetiță și străbunica ei au fost ucise în fața porții de o șoferiță începătoare

Iasmina Dinu venise în vizită la rude, cu gândul de a-și lua „la revedere”, după ce își petrecuse vacanța de vară la țară, urmând să plece în Anglia, pentru a începe școala. Locuia peste hotare cu părinții de ceva vreme. În seara fatidică, micuța s-a așezat lângă străbunica, la poartă. La un moment dat, o mașină a intrat pe contrasens, a mers în zig-zag, spun martorii, și le-a omorât. Atât copila, cât și bătrâna, au pierit pe loc. Un vecin care se afla în zonă în momentul impactului a fost rănit, dar bunicii Iasminei au scăpat nevătămați.

Fetița era vedetă în zonă pentru că participase la mai multe concursuri de muzică populară și apăruse și în repetate rânduri la televizor. Șoferița în vârstă de 30 de ani a obținut permisul în urmă cu trei săptămâni, după ce a picat examenul auto de șapte ori.

Pe mașina implicată în accident apare semnul începătorului. Ea a susținut că autovehiculul său a făcut pană și astfel a pierdut controlul volanului. Martorii au povestit însă că tânăra ar fi pătruns cu o viteză de peste 100 km/h pe uliță. Strada era neasfaltată, astfel că viteza potrivită pentru a circula ar fi de 20 de km/h, să nu-ți distrugi automobilul.

Femeia este cercetată în stare de libertate

„Viteză exagerată. Nici pe autostradă n-am văzut aşa viteză. Noi am fost acolo pe piatra aia. Fata a fost în poartă. Mama a fost pe un scăunel lângă piatră”, a declarat Virgil Dănănaie, bunicul Iasminei, pentru Observator.

„Nicio frână, nimic, a venit direct la noi”, a completat un vecin pentru sursa menționată.

„Aici am stat. Aici am stat eu, aici a stat aia bătrână şi colo a stat fata. Colo a stat mamaie-sa şi colo tataie-su. Şi când am văzut-o la porţile alea departe: "Bă, cine e nebunul ăsta de merge aşa cu maşina asta pe aici şi când a ajuns la 50 de metri, la magazinul ăsta, "Bă, fii atent, că asta pierdu controlul la volan! A intrat colo şi fără frână, fără nimic, direct în noi aici”, a spus vărul bunicului.

Citeste si:
Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit: „Nu pot să spun că nu mi-a...
Ema Uta și Alex Bodi s-au...

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Femeia va fi cercetată în stare de libertate pe tot parcursul anchetei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.