O altă localitate din țară intră în scenariul roșu după ce a înregistrat o incidență de 4,4 la mia de locuitori. Autoritățile au decis ca masca să devină obligatorie în toate spațiile publice, chiar și la locul de muncă.

A doua localitate din România, în scenariul roșu

Localitatea Morteni din Dâmbovița este a doua localitate din țară care intră în scenariul roșu din cauza incidenței mărite. Aceasta depășește rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar autoritățile au decis să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a decis ca pentru o perioadă de 14 zile în comuna Morteni, să se aplice măsurile specifice scenariului roșu. Astfel localnicii vor fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice. Organizarea oricărui tip de evenimente sunt interzise, iar activitatea barurilor, teraselor, restaurantelor, de asemenea este interzisă.

PRIMA localitate din România care intră în scenariul roșu

Comuna Mărgău din Cluj este prima localitate din România care va intra în scenariul roșu. Aceasta a înregistrat o rată de incidență de 5,58 cazuri la mia de locuitori. Prefectura Cluj a decis ca pentru următoarele 14 zile să fie aplicate restricții.

Specialiștii anunță că în această toamnă, România se va confrunta cu al patrulea val de pandemie. Primele semne au început să apară. Numărul zilnic de cazuri de infectare a început să crească considerabil.

Totodată, secțiile de internare din spitale au început să se umple cu bolnavi de COVID-19. Oamenii sunt îndemnați tot mai insistent să se vaccineze pentru a reduce cât mai mult o nouă situație critică din cauza cazurilor de infectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.