Comuna Mărgău din Cluj este prima localitate din România care va intra în scenariul roșu. Aceasta a înregistrat o rată de incidență de 5,58 cazuri la mia de locuitori. Prefectura Cluj a decis ca pentru următoarele 14 zile să fie aplicate restricții.

Localitate din România, în scenariul ROȘU

Potrivit ultimelor decizii, cinematografele, instituțiile de spectacole și concertele și spectacole de tip drive-in sunt interzise. De asemenea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private, a activităților recreative și sportive în aer liber au fost interzise pentru următoarele 14 zile.

Nunțile, botezurile sau alte mese festive se vor suspenda în următoarea perioadă, iar restaurantele și cafenele din interiorul clădirilor, dar și terasele își vor suspenda activitatea.

S-a decis ca și barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocurile de noroc și piscinele să fie închise temporar. Toate măsurile de mai sus sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile, în funcție de modul cum va evolua situația epidemiologică.

Valul al patrulea în România

Specialiștii anunță că în această toamnă, România se va confrunta cu al patrulea val de pandemie. Primele semne au început să apară. Numărul zilnic de cazuri de infectare a început să crească considerabil.

Totodată, secțiile de internare din spitale au început să se umple cu bolnavi de COVID-19. Oamenii sunt îndemnați tot mai insitent să se vaccineze pentru a reduce cât mai mult o nouă situație critică din cauza cazurilor de infectare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.