Înmormântările au fost interzise în fiecare zi de duminică la Galați, cu excepția cazurilor în care decesul a fost provocat de noul coronavirus. De vină este numărul mic de gropari care nu pot acoperi toate zilele săptămânii.

Înmormântările au fost interzise duminica la Galați.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către reprezentanții societății edilitare care administrează cimitirele din orașul Galați, iar măsura intră în vigoare chiar din această săptămână.

„Anunț important. Începând cu data de 23.08.2021 nu se mai fac înhumări duminica, ca urmare a deciziei nr.281/19.08.2021, decât dacă decesul s-a produs în urma infecției cu SARS CoV-2”, a notat în spațiul virtual directorul societății edilitare Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu.

Localnicii și-au exprimat surprinderea și nemulțumirea în secțiunea de comentarii din josul postării: „Asta mai lipsea! De parcă îți alegi ziua în care să mori. Mare ți-e grădina, Doamneee”/ „Duminică depănați amintiri cu mortul!”/ „Nu mai înjurați degeaba și vă amărâți!!! Duminică să duceți decedatul în fața la gospodărire și să-l lăsați acolo!”.

Citeste si:
VIDEO Raed Arafat, amenințat cu moartea de un social-democrat: „Mă...
VIDEO Raed Arafat, amenințat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Magearu a reacționat și a explicat că înhumările nu erau permise nici până acum. La Serviciul Cimitire, programul de lucru este de luni până joi, în intervalul orar 08:00 - 18:00, vineri și sâmbătă de la 08:00 la 14:00 și duminica nu se lucrează. Cu toate acestea, procesele funerare se făceau și duminica deoarece groparii veneau la cimitir în timpul lor liber pentru a primi „atenții” din partea rudelor mortului. Așadar, documentul își propune să elimine această cutumă care contravine legii.

„Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea”

„Eu înțeleg nemulțumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim niște servicii cât mai bune la niște standarde europene, ca în toate țările civilizate. Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale. Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică.

Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemați de noi în mod oficial. Ei vin pentru că știu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenție. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă.

Citeste si:
Florin Salam, mărturisiri cutremurătoare cu doar câteva zile...
Florin Salam, mărturisiri...

Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluție pentru a respecta legislația”, a precizat Măgearu.

Citeste si:
Tzancă Uraganu, în stare de șoc după moartea lui Petrică Cercel:...
Tzancă Uraganu, în stare de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.