Doi români al căror praf din clepsidră s-a scurs prea repede au devenit salvatori pentru alți patru semeni aflați la răscruce. Familiile îndoliate și-au dat acordul ca organele celor dragi să fie donate altora care doar așa au șansa să trăiască.

Doi români au dăruit șansa la viață după moartea lor. Familiile îndoliate au fost de acord să doneze organele altor patru semeni

Brigitta, o tânără perfect sănătoasă până nu de mult, a fost ultima dată la Electric Castle. Postase fericită pe rețelele de socializare imagini de la festival. O săptămână mai târziu, tânăra din Cluj de 29 de ani a suferit un anevrism cerebral și a intrat în comă. Părinții fetei au decis să-și aline durerea făcând un gest prin care au adus miracolul pe pământ.

Au trecut zile crunte, în care durerea, tristețea, suferința au pus stăpânire pe noi toți. (...) E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți, mulți prieteni să părăsească această lume într-o secundă din cauza unui anevrism cerebral”, a notat mama fetei pe Facebook.

Brigitta se înrudește acum cu alte două fete în vârstă de 18 și 19 ani pe care le-a salvat. Acestea au primit câte un rinichi de care aveau mare nevoie. În același timp, medicii de la Institutul de Transplant din Cluj au mai prelevat organele de la un bărbat de 53 de ani din Baia Mare, aflat tot în moarte cerebrală. Au fost doi bărbați transplantați, din Alba și din Cluj.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.