Un bebeluș cât doi s-a născut la Maternitatea Iași. Copilul are 5 kg, iar mama lui 140. Cadrele medicale au transmis că se întâlnesc rar cu astfel de cazuri, iar intervenția chirurgicală a fost una dificilă.

Un bebeluș gigant s-a născut la Iași

Mămica de 30 de ani a fost internată la Maternitatea „Elena Doamna” pe 13 august. Ea trecuse prin alte trei nașteri, toți copiii fiind aduși pe lume pe cale naturală. Dintre aceștia, micuțul cu cea mai mare greutate a avut 4.050 grame. În momentul internării, doctorii din Iași au declarat că tânăra prezenta hipertensiune arterială, având „obezitate grad III, respectiv greutatea de 140 kg”. După naștere, femeia a fost dusă pe secția de Terapie Intensivă, iar evoluția ei este una bună, având în vedere problemele de sănătate pe care le are.

Ea a născut la 39 de săptămâni un băiețel de 5.150 de grame, „care a primit scor Apgar 9”. Operația de cezariană a durat aproximativ o oră și a avut un grad ridicat de dificultate din cauza greutății pe care o au cei doi pacienți. Chiar și așa, intervenția a fost un succes. Specialiștii spun că bebelușul are o greutate dublă față de media unui nou-născut și astfel de cazuri se întâlnesc la mai puțin de 1,5% dintre nașteri. După ce medicii se vor asigura că mama și copilul se află în afara oricărui pericol, cei doi vor putea pleca acasă.

„Precizăm că în literatura de specialitate este menționat faptul că o greutate de peste 4500 grame la naștere apare în mai puțin de 1,5% din nașteri. Întreaga echipa medicală felicita familia și se bucură că atât mama, cât și copilul au o evoluție pozitivă”, se mai arată în comunicatul Spitalului de Obstetrică - Ginecologie "Elena Doamna

Un alt bebeluș cu peste 5 kg a fost născut, în 2019, la Maternitatea Botoșani

O botoșăneancă a născut, în ianuarie 2019, la 39 de săptămâni, prin cezariană, un bebeluș gigant. Este vorba despre o fetiță care la naștere a cântărit 5.080 de grame. Medicii unității spitalicești au spus că micuța face parte din categoria macrosom. Copiii din această sferă sunt predispuși la diferite complicații după naștere precum hipoglicemie sau insuficienţă respiratorie acută.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Record la Iași, în 2014. Nou-născut de 6 kg

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași au anunțat în 2014 că s-a născut un bebeluș ce reprezintă un record din punct de vedere al greutății în ultimii 11 ani. O femeie din comuna Heleșteni, Iași, a adus pe lume prin cezariană un micuț de șase kilograme. Acesta, al optulea copil al mamei, a primit nota 9 la naștere.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.