Povestea de dragoste trăită alături de un elev de la liceul unde preda pare să îi fi adus noroc în carieră profesoarei din Vrancea implicată în scandal. Deși aspru criticată de superiorii din învățământ, apoi sancționată și obligată să nu mai predea învățăceilor care se apropie de vârsta majoratului, aceasta vrea acum să fie inspector școlar pentru Arte.

Profesoara din Vrancea care a avut o idilă cu un elev râvnește la funcția de șefă la Arte

Profesoara Diana Rozalia Tăicuțu a fost implicată într-un scandal monstru în anul 2018, după ce s-a aflat că se iubește cu un elev de la liceul unde preda. Dovezile erau de necontestat. Imaginile cu cei doi în ipostaze tandre au fost distribuite pe rețelele de socializare chiar când aceasta se afla în divorț. Soțul și rudele amantului s-au declarat atunci cutremurați de întâmplare. Elevul abia împlinise 19 ani.

Chiar dacă în legea privind statutul personalului didactic nu există un cod etic prin care să se interzică idilele între profesori și elevi, în regulamentul de funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, profesorilor le este interzis să atenteze la imaginea publică a copilului, viața intimă sau privată. La acel moment, Diana Tăicuțu și-a dat demisia din funcția de director al liceului și a fost cercetată de Consiliul de Disciplină.

Comisia de Sancționare Disciplinară a decis că profesoara nu mai are voie timp de patru ani să fie diriginte și să mai predea la clasele de liceu. De asemenea, i-a fost interzis să mai însoțească elevii la olimpiade și să mai fie director la liceul de Arte pe toată perioada contractuală. Recent, însă, aceasta a fost propusă pentru ocuparea funcției de inspector special pentru Arte.

Din punct de vedere legislativ, clarifică Ioana Constantinescu, director al Liceului de Arte Focșani, inculpata a ieșit din perioada de sancționare. Pe de altă parte, pentru a fi acceptată în poziția visată, profesoara are nevoie de acceptul Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu a refuzat prezența ei în cadrul numit, argumentând că nu întrunește calitățile eticii și ale integrității.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.