Douăsprezece tinere, victimile ale unor accidente rutiere au defilat la o prezentare de modă de la Iași. Chiar dacă sunt dependente de scaunul cu rotile, tinerele au demonstrat că viața continuă indiferent de obstacole și greutăți.

12 femei în scaun cu rotile au defilat la o prezentare de modă de la Iași

Douăsprezece femei au defilat la o prezentare de modă de la Iași în scaun cu rotile.

Una dintre modele, Andreea Alexandra în vârstă de doar 21 de ani, se află în scaun cu rotile de la 14 ani. Acum este studentă la Psihologie și își dorește să fie un ajutor pentru alți oameni.

„Eu am avut un accident rutier în urma cu șapte ani, care m-a obligat să mă împrietenesc cu scaunul cu rotile. Când am ieșit prima data afară, după luni de spitalizare, oamenii se uitau la mine ca la ceva necunoscut, ca la o piesă de muzeu. Am înțeles că dacă să stau și o să îmi plâng de milă și o să mă întorc, mereu, după privirile altora, mie nu o să îmi fie bine”, a spus Andreea Alexandra Lichie.

Toate femeile trăiesc o viață normală

Toate cele douăsprezece fete duc o viață absolut normală, au locuri de muncă și chiar afaceri.

„Au prezentat, cu toatele, un mesaj, poate cel mai puternic, că poți învinge,că poți învinge boala, poți învinge răul, că poți învinge neprevăzutul”, a afirmat Gianina PoroSnicu, avocat.

Primarul de Iași a adresat și el un mesaj și un îndemn pentru oameni.

„Avem victime, moartea nu se uită, accidentul nu se uită. Lipsa infrastructurii crează victime peste tot. E bine să ne uităm la tragediile altora, ca să învățam din ele și să încercăm să ne gândim altfel la mobilitatea urbană”, a declarat Mihai Chirică, primarul Iașiulul.

Cea de-a 25-a ediție a prezentării de modă

În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a 25 ediție, iar organizatorii au ținut să transmită un mesaj special.

„Copiii, încă de la școală, trebuie învățați și trebuie să intensificăm orele de circulație rutieră. Noi știm de ce avem nevoie, de prevenție, educație și drumuri bune, pentru a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere și a oamenilor care își sfârșesc viața pe șosele, plecând de acasă poate ca să-și împlinească visurile, pentru ei și familiiile lor”, a menționat Cristina Nichita, creatoare de modă.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Astfel de prezentări se vor organiza și în alte județe din țară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.