Șefa firmei pirotehnice inculpată în dosarul Colectiv a fost găsită moartă, în data de 16 august. Daniela Niță deținea firma de artificii livrate clubului în noaptea concertului „Goodbye to Gravity”, care au pornit incendiul din 30 octombrie 2015 în care 65 de oameni și-au găsit sfârșitul. Femeia a primit în prima instanță cea mai mare pedeapsă, de 12 ani și 8 luni. Pentru finalul lunii septembrie era stabilită decizia finală a judecătorilor în dosarul Colectiv.

Daniela Niță, șefa firmei pirotehnice care a pus artificii în cazul Colectiv, a fost găsită moartă în casă

Daniela Niță (44 de ani) a fost găsită decedată în casă, luni, de o femeie care avea cheile apartamentului său, după ce o persoană apropiată a fost îngrijorată de faptul că aceasta nu i-a răspuns la telefon timp de două zile. Surse judiciare au declarat pentru Gândul că Niță era decedată de două zile în momentul în care a fost găsită. Medicii legiști au stabilit că aceasta a murit în somn, în raportul preliminar fiind trecută la cauze „moarte subită cardiacă”.

Autopsia sa a fost făcută la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în prezența criminaliștilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitală. După ce au fost stabilite primele concluzii ale necropsiei, urmează să se efectueze și examenul toxicologic, care va dura două sau trei săptămâni.

Pedepse în dosarul Colectiv

Judecătorii Tribunalului București au dat verdictul în dosarul Colectiv, în decembrie 2019. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată. Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare. De asemenea, Cristian Niţă, fratele Danielei Niță, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei și Antonina Radu, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București care au verificat clubul fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI, au primit câte 9 ani și 2 luni de închisoare. De asemenea, și fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost pedepsit la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorității de funcționare pentru clubul Colectiv. Cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și 8 luni.

Citeste si:
Uciderea unei actrițe, mister rezolvat după 8 ani. Detalii care îl...
Uciderea unei actrițe, mister...

Aurelia Iofciu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, a fost condamnată la 7 ani de carceră. Luminiţa Ganea, consilier superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, a primit 7 ani de închisoare. Sandra Motoc, referent superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, a primit 3 ani de închisoare sub supraveghere şi obligaţia de a presta muncă neremunerata în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul ADP Sector 4 şi Direcţiei Generale de Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 4 Bucureşti.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.