Dragoș Săvulescu s-ar putea întoarce în România din Grecia, escorcat de polițiști. După ce a fost dat de gol de soția sa, pe internet, omul de afaceri ar putea fi extrădat pentru a-și executa pedeapsa de cinci ani și jumătate primiți în dosarul retrocedărilor din Constanța.

Dragoș Săvulescu ar putea fi extrădat, după ce a fost reținut în Grecia

Ministerul Justiției din România este în discuții cu instanțele grecești. Dacă se va ajunge la un acord și se va aproba extrădarea, o echipă de polițiști români va pleca în Grecia și îl va aduce pe milionar în țara natală.

Bărbatul a fost găsit de oamenii legii într-un bar din Mikonos. El nu a opus rezistență atunci când i-a văzut pe polițiști. A fost dat de gol de către soția sa, fotomodel de naționalitate albaneză, Angela Martini, care a făcut mai multe postări pe rețelele de socializare. Astfel, agenții au știut exact unde să-l caute pe fugar.

În data de 11 decembrie 2020, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul lui Săvulescu, fost acționar la Dinamo București, aflat în Italia. Pe 11 martie același an, Înalta Curte a validat decizia.

Hotârărea instanțelor românești a venit după rezoluția de anul trecut a Curții de Apel din Napoli, care i-a comutat pedeapsa afaceristului într-una cu suspendare. Napoletanii i-au șters românului trei ani din condamnare în baza unui decret de grațiere din 2006. Rămas doar cu doi ani și jumătate (sub trei ani), judecătorii străini i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare.

În 2019, Dragoș Săvulescu a fost luat în vizorul legii în dosarul retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristi Borcea și alții. Aceștia au fost găsiți vinovați de un prejudiciu de 114 milioane de euro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.