Două fetițe de 2 și 14 ani au murit în fața bunicului lor și al fratelui de 16 ani, după ce căruța în care erau a fost implicată într-un accident rutier. Șoferul din Brașov care a provocat tragedia susține că a rămas fără frâne. În urmă cu câțiva ani, acesta a mai făcut un accident în același loc.

Șoferul acuzat că a ucis două fetițe într-un accident rutier dă vina pe frâne. Minorele erau duse cu căruța de bunicul lor

Accidentul rutier s-a produs duminică, 8 august, între localitățile Târlungeni și Budila. Au fost implicate două autoturisme și o căruță. Din primele informații, nenorocirea s-a produs când o mașină a lovit din spate căruța. După impact, aceasta a fost proiectată pe sensul opus, unde a fost lovită de un alt autovehicul. Inculpacul spune că a rămas fără frâne. Urmele de frânare rămase pe asfalt se întind pe 40 de metri.

„În urma producerii accidentului rutier au rezultat cinci victime, trei dintre acestea fiind transportate la spital. Pentru două persoane, cadrele medicale sosite la faţa locului au declarat decesul. La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii IPJ Braşov.

Fratele minorelor a fost transportat la spital, în stare de inconștiență. Sunt și doi adulți răniți, conștienți. În urma accidentului a murit și calul care trăgea căruța.

Reporter: Au murit doi copii.

Constandin Luca, șoferul acuzat: Ştiu.

Reporter: Vă pare rău?

Constandin Luca, șoferul acuzat: Îmi doresc să mor. Să fi fost eu în locul lor. - Observator.

Drumurile pe care pot circula căruțele

Poliția Rutieră arată că circulația vehiculelor cu tracțiune animală este reglementată prin articolul 164 al Hotărârii de Guvern 1.391/2006 care prevede că „Pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie conduse pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din dreaptă a părții carosabile”.

Pe autostrăzi este interzisă circulața căruțelor sau a vehiculelor trase sau împinse cu mâna. Nu sunt permise nici pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului. Pentru a merge pe drumurile publice pe care accesul le este permis, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie echipate și cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Citeste si:
Sfârșit cumplit pentru Călin Doboș, chirurgul vedetelor.
Sfârșit cumplit pentru Călin...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.