Fostul polițist Eugen Stan riscă să stea ani buni după gratii. Judecătorii au dat prima condamnare în acest caz. Procesul a început în urmă cu doi ani, atunci când oamenii legii l-au arestat după ce ar fi abuzat doi copii într-un lift din București.

Polițistul pedofil a primit o pedeapsă record. Eugen Stan a abuzat 18 persoane

Eugen Stan nu a primit o decizie definitivă, însă sentința nu se va schimba foarte mult după apel. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis că fostul polițist merită 19 ani de închisoare cu executare pentru faptele sale.

Când a fost trimis în judecată, procurorii au demonstrat faptul că bărbatul a abuzat sexual 18 persoane cu vârste cuprinse între 5 și 38 de ani. El poate ataca în instanță hotărârea oamenilor legii.

Pentru fiecare infracțiune pentru care a fost găsit vinovat, individul a primit pedepse între 2 și 6 ani, în funcție de gravitatea faptei. Ulterior, judecătorii au contopit condamnările și au adăugat un spor.

„In baza art. 38 alin. 1 C.pen. raportat la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeste cele 14 pedepse aplicate in cauza (o pedeapsa de 4 ani inchisoare, o pedeapsa de 5 ani inchisoare, o pedeapsa de 6 ani inchisoare, 3 pedepse de cate 2 ani inchisoare, 2 pedepse de cate 3 ani inchisoare si 6 pedepse de cate 3 ani si 6 luni inchisoare) in pedeapsa cea mai grea de 6 ani inchisoare, la care se aduga sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un spor de 14 ani inchisoare, inculpatul Stan Eugen urmand sa execute in final pedeapsa de 20 de ani inchisoare in regim de detentie, " se arata in minuta instantei, consultată de ziare.com.


  • Magistrații au aplicat mai multe interdicții fostului polițist și l-au obligat la plata unor daune morale, câte 50.000 de lei, câtre mai multe victime.

  • Eugen Stan se află în arest din ianuarie 2018.


Primii pași în anchetă

Bărbatul a devenit ținta autorităților după plângerea făcută de părinții a doi copii, în vârstă de 5, respectiv 9 ani, din Sectorul 6 al Capitalei, abuzați în liftul unui bloc. Anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 și rămase cu autor necunoscut. Ulterior, au stabilit că fostul om al legii este autorul lor.

„In perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu varste intre 5 si 38 de ani, in diferite locuri de pe raza municipiului Bucuresti. Modul de operare al inculpatului viza, in general, urmarirea victimelor in drumul lor spre blocurile in care locuiau, infractiunile fiind savarsite, sub constrangerea exercitata de inculpat, in scara imobilelor sau in liftul acestora", au transmis atunci procurorii.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.