Au trecut doi ani de când Mario Iorgulescu a omorât un tânăr, cu mașina, după ce s-a urcat la volan beat și drogat. Acum e judecat pentru omor, în lipsă, după ce în toamna lui 2019 a plecat în Italia și nu s-a mai întors. Familia victimei este încă îndurerată. Iubita lui Dani Vicol a povestit într-un interviu că mezinul, care în vara acestui an a împlinit doi ani, mângâie chipul tatălui său atunci când îl vede în poze și spune „Te ubec!”.

Mărturiiile iubitei lui Dani Vicol, bărbat ucis de Mario Iorgulescu, la doi ani de la accident

8 septembrie 2019, ora 03:02 - cu o viteză dublă față de cea permisă de lege, cu cocaină și alcool în sânge, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), intră pe contrasens într-o mașină condusă de un tânăr, pe care îl ucide.

„Deși fusese rugat de martori să nu plece cu autoturismul în acea stare, inculpatul s-a urcat la volan după ce consumase o cantitate considerabilă de alcool, după ce consumase cocaină, și într-o stare de furie pe fondul crizei de gelozie”, se arată în rechizitoriu.

Inculpatul vorbea la telefon în momentul impactului. Venea de la la petrecere de lângă București și se îndrepta nervos spre fosta sa parteneră.

„În jurul orei 02:00, întrucât inculpatul vorbea în continuare la telefon, martora i-a cerut acestuia să îi promită că nu va pleca cu mașina în acea stare”, se mai arată în dosar.

Din momentul în care convorbirea s-a oprit, în aproape cinci secunde a avut loc și accidentul. La circa două săptămâni după tragedie, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinți la o clinică din Milano fără acordul medicilor din România. Aducerea sa în țară se dovedește o adevărată provocare pentru autorități. Din unele surse vehiculate în presă, băiatul s-ar afla acum în afara oricărui pericol.

În România, însă, e necazul. Familia victimei își deplânge și acum mortul. Partenera lui Dani Vicol a povestit, în iunie, la Antena 3, că băiețelul ei își manifestă dragostea față de tată atunci când îl vede în imagini. Îi mângâie chipul, săruta fotografia și spune „Te ubec!”.

„Cel mic a crescut, a făcut luna trecută doi ani. Este bine, dar să știți că, pe cât este de mic, realizează că Dani e tatăl lui. Când vede pozele lui zice ”tati, tati”, când mergem la cimitir îl pupă și zice ”te ubec”. Copilul deja crește cu ideea că părintele său a murit! Cea mare, fata lui din altă relație, are și ea momente în care își aduce aminte, în care suferă, dar este un copil foarte tăcut, care strânge durere în el”, a declarat Patricia Esmeralda.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Femeia a depus plângere penală

În calitate de iubită a victimei și de mamă a orfanului acestuia, Patricia a depus, în 2019, o plângere penală împotriva lui Mario Iorgulescu, acuzându-l că și-a folosit autoturismul „ca pe o armă”.

„Arăt faptul că formulez această plângere penală împotriva numitului Iorgulescu Gino Mario deoarece consider că modul în care a acționat, în calitate de conducător auto, a dus la producerea accidentului ce a avut consecințe dezastruoase asupra întregii familii, solicitându-vă să aveți în vedere, în urma administrării probelor, inclusiv reținerea infracțiunii de omor în sarcina acestuia.

Cel puțin eu consider ca numitul Iorgulescu Gino Mario a folosit autoturismul său ca pe o armă, rezultatul fiind deja cel cunoscut, concubinul meu, Vicol Daniel Andrei, decedând pe loc, neavând nicio șansă de supraviețuire.(…) Doresc să achit toate cheltuielile generate de expertizele medico-legale și tehnice auto, pentru urgentarea soluționării dosarului”, a notat aceasta în plângere, conform Fanatik.

Citeste si:
Victor Slav și iubita sa, Selina, concurenți la Asia Express...
Victor Slav și iubita sa,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.