„Nu există nicio urmă de frânare”, au transmis oamenii legii la o zi după teribilul impact din Bacău, în urma căruia două familii au fost decimate. Părinții celor doi soți care veneau cu copiii din Anglia în vacanță nu apucaseră să-și vadă nepoata de trei luni, care a murit în brațele mamei, în mașina distrusă complet. Nici băiețelul de șapte ani nu a avut șansă. De vină ar fi imprudența.

Accident cumplit în Bacău: O fetiță de trei luni a murit în brațele mamei. Nu au fost găsite urme de frânare pe asfalt

Părinții bărbatului care și-a pierdut soția și cei doi copii după catafrofa produsă recent îi așteptau pe toți acasă, la Suceava. Nu se mai întâlniseră de multă vreme, fiind plecați în Anglia, iar pe bebelușul de trei luni bunicii îl văzuseră doar în poze.

Copila a fost găsită fără suflare de salvatori, în brațele mamei, decedată și ea în urma impactului. Nu a avut nicio șansă nici băiețelul. Singurii care au scăpat cu viață sunt tatăl, care se afla la volan, și celălalt copil al lor.

În microbuzul cu care autoturismul familiei s-a izbit frontal erau doi părinți, copiii lor și câteva rude, cu care mergeau împreună spre litoral. Soția, fata de 18 ani, mama și soacra șoferului au pierit. Este neclar din vina cui s-a produs accidentul. Inițial, polițiștii ar fi spus că microbuzul a intrat pe contrasens. La audieri, martorii au declarat că mașina cu numere de Anglia ar fi făcut manevre greșit și că s-ar putea ca șoferul să fi adormit la volan.

„La fața locului nu au fost identificate urme de frânare. Segmentul de drum pe care s-a produs accidentul este în aliniament, vizibilitate foarte bună, timp de zi, fără restricții. Grăbiți-vă încet!”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Avem cele mai periculoase șosele din Europa

România are cele mai periculoase șosele din întreaga Europă. Drumul Național 2 este cel mai îndoliat dintre toate. Anul trecut, aici s-au stins 67 de persoane. Nu e singurul fără separatoare. Alte două drumuri naționale, 1 și 6, au fost aproape la fel de însângerate. Pe DN1, în 2020, au murit 54 de oameni, în timp ce pe DN6 49.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.