Partidul AUR vine cu o propunere pentru a stimula românii de peste hotare să se întoarcă în România. Aceștia propun case cu doar 1 euro pentru cei ce revin acasă.

Case cu 1 euro pentru românii din diasporă care se întorc în țară

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a menționat că sunt o grămadă de case în acest moment peste tot în România. Case abandonate, părăsite, pentru care ar trebui să se facă legislativ intrarea lor în posesia primăriilor pentru ca acestea să fie puse la dispoziția celor care doresc să se reîntoarcă în locurile de baștină. Propunerea AUR vine în sprijinul românilor din Diaspora.

„Am dovedit că ne preocupă realmente această situație și această idee este implementată în Italia, în Spania, unde în zonele părăsite ți se oferă casă și loc de muncă pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate. România se confruntă cu o criză demografică extrem de pronunțată, iar acest subiect nu este în niciun fel tratat de către actuala coaliție sau de restul partidelor care s-au perindat la putere”, a povestit deputatul AUR, Dan Tanasă.

AUR oferă soluții concrete

Deputatul a mai menționat că trebuie, în primul rând, să se faciliteze acordarea de terenuri pentru tineri, pentru a construi case și trebuie să se faciliteze acest proces în care casele abandonate din toate zonele din România să intre mai ușor în posesia primăriilor, care la rândul lor să le pună la dispoziția celor care doresc să își construiască o casă sau să o consolideze.

„Și în mod evident nu putem construi România pe care ne-o dorim decât împreună. Și schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Este primul pas. În loc ca în fiecare an să creștem numărul de permise acordate muncitorilor din Vietnam, din Pakistan, din Indonezia, România trebuie să găsească soluții urgente pentru ca cei 4 milioane de români care muncesc în Occident să revină în țara lor natală unde au bunicii îngropați. AUR vine cu soluții concrete!”, a continuat Tanasă.

Citeste si:
Este investiția în aur o idee bună?
Este investiția în aur o idee...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.