Partidul AUR vine cu o propunere pentru a stimula românii de peste hotare să se întoarcă în România. Aceștia propun case cu doar 1 euro pentru cei ce revin acasă.

Case cu 1 euro pentru românii din diasporă care se întorc în țară

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a menționat că sunt o grămadă de case în acest moment peste tot în România. Case abandonate, părăsite, pentru care ar trebui să se facă legislativ intrarea lor în posesia primăriilor pentru ca acestea să fie puse la dispoziția celor care doresc să se reîntoarcă în locurile de baștină. Propunerea AUR vine în sprijinul românilor din Diaspora.

„Am dovedit că ne preocupă realmente această situație și această idee este implementată în Italia, în Spania, unde în zonele părăsite ți se oferă casă și loc de muncă pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate. România se confruntă cu o criză demografică extrem de pronunțată, iar acest subiect nu este în niciun fel tratat de către actuala coaliție sau de restul partidelor care s-au perindat la putere”, a povestit deputatul AUR, Dan Tanasă.

AUR oferă soluții concrete

Deputatul a mai menționat că trebuie, în primul rând, să se faciliteze acordarea de terenuri pentru tineri, pentru a construi case și trebuie să se faciliteze acest proces în care casele abandonate din toate zonele din România să intre mai ușor în posesia primăriilor, care la rândul lor să le pună la dispoziția celor care doresc să își construiască o casă sau să o consolideze.

„Și în mod evident nu putem construi România pe care ne-o dorim decât împreună. Și schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Este primul pas. În loc ca în fiecare an să creștem numărul de permise acordate muncitorilor din Vietnam, din Pakistan, din Indonezia, România trebuie să găsească soluții urgente pentru ca cei 4 milioane de români care muncesc în Occident să revină în țara lor natală unde au bunicii îngropați. AUR vine cu soluții concrete!”, a continuat Tanasă.

Citeste si:
Ciucă, de Ziua Limbii Române: „Limba română este istorie, cultură,...
Ciucă, mesaj de Ziua Limbii...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.