O scenă greu de explicat s-a întâmplat duminică seară la Brăila, unde martorii au asistat la ceea ce părea a fi răpirea unei fetițe de trei ani. Nimeni nu a intervenit, deși copila plângea în hohote și se zbătea în brațele unui bărbat, altul decât tatăl. Explicațiile polițiștilor au apărut ore mai târziu, abia după ce scenele au împânzit ziarele și internetul.

Poliția clarifică „răpirea” fetiței de trei ani din Brăila

În imagini se observă cu fetița plânge și se zbate, încercând să scape de cel care o ține strâns în brațe. Unul dintre călători se întreabă dacă nu cumva asistă la o răpire și surprinde scena în imagini. Între timp, ceilalți stau împietriți, chiar dacă plânsul disperat al fetei răsună în autobuz. Străinul nu pare să fie tatăl ei. Câteva ore mai târziu, imaginile ajung pe internet, unde sunt distribuite masiv de brăileni.

„Se vede clar că nu e fetița lui și nimeni nu reacționează. Răpire în văzul tuturor! Săraca, se vede disperarea pe fața ei/ Fetița este răpită! După cum se comportă, nu este copilul lui!/ Așa ceva? Să fii nepăsător și în fața unui copil?! Doamne fereste!/ În ce lume trăim?! Se vede clar că nu e copilul lui!”, sunt câteva dintre reacțiile oamenilor.

Având aceeași perspectivă despre întâmplare, martorul sună la 112. Până ca oamenii legii să-l identifice pe individ, mătușa presupusei victime dezvăluie pe rețelele de socializare că nu ar fi vorba despre vreo răpire. Bărbatul din imagini ar fi un prieten de familie, iar la mijloc ar fi o neînțelegere.

Femeia a declarat că ea, sora acesteia, bărbatul, fetița și un alt băiețel au fost împreună într-un parc, iar la plecare fiecare a plecat cu câte un copil fiindcă au încurcat autobuzele. Era multă lume în stație și s-au urcat pe rând, a continuat ea.

Polițiștii au interogat-o și pe ea, și pe mama copilei, o tânără de 26 de ani care a declarat că nu va depune plângere pe numele bărbatului. Prin urmare, oamenii nu îl anchetează pe cel din imagini și nu au înștiințat mai departe Direcția pentru Protecția Copilului Brăila.

Citeste si:
Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit: „Nu pot să spun că nu mi-a...
Ema Uta și Alex Bodi s-au...

Cu toate acestea, culmile pe care a ajuns cazul i-au împins pe asistenții sociali să se autosesizeze și să facă o anchetă în familia copilei. Cele două femei și bărbatul locuiesc împreună în aceeași casă.

Poliția:

„In urma verificarilor efectuate de catre politistii braileni a fost identificat minorul, o fetita in vârsta de 3 ani, care in prezent se afla la domiciliu, unde locuieste impreuna cu mama, bunica si matusa, in municipiul Braila si nu a fost victima niciunei infractiuni.

Atat mama fetitei, in varsta de 26 de ani, cat si matusa acesteia, le-au declarat politistilor ca este vorba despre o neintelegere si ca barbatul care apare in imaginile din spatiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora il cunoaste foarte bine.

De asemena acestea au precizat ca in cursul zilei de ieri s-au deplasat impreuna cu barbatul in cauza si cu fratiorul minorei in parculetul din zona Caporal Musat unde toti trei au supravegheat pe cei doi minori.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Cand au vrut sa revina acasa, s-au grabit sa prinda un mijloc de transport in comun, femeile au luat baietelul, iar barbatul a luat in brate fetita. In statia de autobuz, in graba, s-ar fi urcat intr-un autobuz gresit, fapt pentru care fetita a inceput sa se agite, insa el a coborât cu ea la urmatoarea statie din Bariera Calarasilor, s-au reântâlnit si au mers acasa, unde fetita se afla si in prezent, in afara oricarui pericol.”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.