Un student în vârstă de 22 de ani i-a dat foc vecinei sale pentru că nu mai suporta că femeia face gălăgie.Victima a ieșit din bloc în flăcări, iar cu ultimele puteri a strigat după ajutor și a dat numele inculpatului. Oamenii care au văzut-o nu au crezut-o, fiind de părere că aceasta a încercat să se sinucidă fiindcă suferea de o boală psihică.

Detalii despre crima din Timișoara. Femeie arsă de vie de un student

Incidentul a avut loc marți, într-un bloc de pe strada București din Timișoara. În flăcări și strigând după ajutor - așa a ieșit femeia de 48 de ani din scară în plină zi. A țipat că i-ar fi dat foc un vecin, apoi, spun martorii, s-ar fi tăvălit în grădina din fața imobilului ca să stringă focul de pe haine. Cei din bloc nu au crezut-o. Erau convinși că victima a încercat să se sinucidă. După câteva clipe, aceștia au încercat să stingă focul de pe trupul doamnei și au sunat la 112.

De fapt, femeia fusese incendiată de un vecin în scara blocului, așa cum spusese chiar ea în timp ce ardea ca o torță. De la bloc, cu hainele în flăcări, aceasta a parcurs o distanță de aproximativ 100 de metri, apoi s-a prăbușit la pământ.

După ce autoritățile au fost alertate, medicii au dus-o rapid la spital, iar criminaliștii au împânzit zona și au început să contureze firul tragediei. În jurul orei 02:00, tânărul bănuit că și-a incendiat vecina a fost reținut.

Băiatul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. Le-a spus că a clacat când a ajuns de la un examen și nu ar fi putut să doarmă din cauza zgomotelor pe care vecina lui le făcea. Astfel, s-a dus la benzinărie, a luat 1,7 litri de carburant într-o sticlă și i-a bătut femeii la ușă.

„A ars toată. A spus că i-a dat foc vecinul cu petrol. Fumega, a stins-o într-o tufă. A spus că i-a dat foc vecinul. A strigat Ajutor, ajutor, mă omoară!”, a povestit un martor pentru Opinia Timișoarei.

Criminalul o mai agresase pe femeie și anul trecut, când aceasta l-ar fi atacat fără motiv în fața blocului. Cazul se judeca de luni bune în instanță, dar în urma conflictului nimeni nu a luat măsuri, pentru a vedea dacă locatara era un pericol pentru cei din jur. Cu toate acestea, tatăl studentului este uimit că fiul lui a recurs la crimă.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

„Sunt distrus, sunt negru, în negru văd totul. Nici nu am putut dormi toată noaptea”, a declarat părintele suspectului.


  • Recent, tânărul absolvise Universitatea de Vest din Timișoasa la Facultatea de Fizică Medicală.

Femeia a murit

Victima a sfârșit miercuri dimineață la spital. Avea arsuri pe 98% din corp, iar medicii nu au mai putut-o salva. În pofida problemelor de sănătate pe care le avea, ea locuia singură și nu avea niciun ajutor. Victima este fiica unui fost comentator sportiv de renume din Banat, care, contactat de jurnaliștii de la Kanal D, a refuzat să vorbească despre tragedia întâmplată.

Comunicat de presă

„În sarcina inculpatului s-a reţinut în fapt că, în dată de 13.07.2021, în jurul orei 14.20, în timp ce se află pe casă scării, în faţă apartamentului sau de la nr.2, situat în imobilul din Timişoara, str. Bucureşti nr.15, a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecină să de bloc S.R., ce locuieşte la apartamentul nr.6, după care i-a dat foc cu o brichetă. Inculpatul a săvârşit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineţii o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o staţie peco din Timişoara. Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafaţă corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viaţă, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

„La aceeaşi dată, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pe o perioada de 30 de zile. Cercetările continuă în cauza, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care a fost comisă fapta. Având în vedere că în cursul dimineţii de azi, 14.07.2021, a survenit decesul victimei S.R., urmează că după efectuarea autopsiei şi întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către I.M.L. Timişoara, procurorul de caz să dispună asupra schimbării încadrării juridice în infracţiunea de omor calificat”, adaugă oamenii legii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.