Un liceu din Gorj se va desființa din toamnă după ce toți elevii înscriși acolo au picat Bacalaureatul. Rezultatele se repetă în fiecare an la Liceul Tehnologic „Turburea”, așa că școala va pregăti următorii învățăcei doar pentru meseriile de ospătar și mecanic auto. Intersul slab pentru învățătură este contestat chiar de edilul comunei, care nu a susținut examenul maturității la vremea potrivită și s-a instalat în fotoliul de lider al comunității fără diplomă de BAC.

Comuna din Gorj unde toți au picat Bacalaureatul, inclusiv primarul

Nici anul acesta niciun elev din Turburea nu a promovat Bacalaureatul. Din cei 16 elevi de clasa a XII-a, majoritatea au refuzat să ia parte la examen și au ales calea străinătății. Doar câțiva dintre ei și-au încercat norocul. Din cauza rezultatelor dezastruoase, conducerea unității de învățământ a decis ca din toamnă să transforme instituția într-un liceu de meserii.

În cei opt ani de când s-a înființat liceul din Turburea numai șase elevi au promovat examenul maturității. Anul acesta, doar cinci elevi s-au înscris pentru Bacalaureat, iar doi dintre ei au reconfigurat traseul, de teamă, și nu s-au prezentat la probele scrise. Cea mai mare notă obținută este de 5,80 și aparține unui fost absolvent, care a mai susținut probele și în anul trecut. Restul mediilor sunt de 1,50 sau 2.

„Profesorii încearcă. Știți bine, lucrăm cu materialul clientului”, a declarat Liviu Sgaibă, director liceu, pentru Kanal D.

Citeste si:
USR PLUS București îi cere lui Nicușor Dan să înceteze mascarada...
USR PLUS București îi cere...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În schimb, de cealaltă parte, primarul dă vina pe dascăli: „Cred că ei (n.r profesorii) ar trebui să lase capul în jos și ifosele deoparte. La ora actuală, un copil trebuie să pună mâna să învețe carte. Nu înveți carte...Și femeie de serviciu dacă vrei, nu poți să te duci dacă nu ai Bacalaureat”.

Pare un îndemn rezolnabil, dar în alte condiții, căci este în contrast cu propriile sale acțiuni. Nici domnia sa nu a susținut testul maturității. Atunci, bărbatul a fost când fotbalist, când administrator de restaurant, iar după Revoluție a devenit primar.

Explicațiile sale: „Nu l-am susținut din mai multe motive. Am terminat la seral și după nu m-am mai dus, pentru că e chiar multă muncă aici, la primărie”.

Citeste si:
FOTO „Omul gospodar își cumpără vara sanie și iarna car!” La Arad,...
FOTO „Omul gospodar își...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.