Furia naturii nu îi iartă nici pe cei mai experimentați dintre noi. Pilotul de curse Adrian Cernea a sfârșit tragic în timpul unui concurs de off-road desfășurat la Slănic Moldova. Mașina în care se afla împreună cu Alex, copilotul lui, a fost prinsă în apele râului Oituz. Cel din urmă s-a salvat în ultimul moment, în vreme ce campionul a fost luat de vâltoare. Trupul său neînsuflețit a fost găsit la două ore distanță de tragedie, la câteva sute de metri de locul unde automobilul s-a împotmolit.

Ultima cursă pentru Adrian Cernea. Campionul național a fost ucis de viitură

La începutul cursei, în zonă ploua mărunt, iar drumurile pe care se circula în pădurile din județul Bacău erau instabile. Nimic din imaginile surprinse de o cameră aflată la bord nu prevestea ce avea să se întâmple. De această dată, Cernea nu s-a mai întos cu titlul, așa cum era regula sa, ci a murit în apele dezlănțuite în timp ce voia să treacă râul Oituz. Adrian Cernea avea 42 de ani și era un pilot experimentat. Iubea adrenalina și fusese multiplu campion național. Apropiații au transmis pe rețelele de socializare mesaje de regret.

„Ai încheiat ultima cursă din offroad și ai trecut la un nivel superior, drumul spre cer. Odihnește-te în pace, campionule. Condoleanțe familiei!”, este unul dintre ele.

Echipajele aveau de trecut peste un râu, considerat un fir de apă. Mai multe mașini au depășit fără probleme această porțiune. În schimb, Adrian și copilotul său au fost surprinși de viitură.

„S-au dat jos din mașină, s-au uitat și au analizat dacă poate trece. Au luat hotărârea că pot trece, râul fiind nu foarte lat, undeva la 4-5 metri”, a explicat Costin Fântână, președintele Comisiei Naționale de Off-road.

Cei doi au încercat traversarea, dar la mijlocul râului motorul s-a oprit. Apa a început să intre în autovehicul, iar ambii au ieșit din mașină și au urcat pe capotă. Salvarea copilotului a fost un buștean de care s-a agățat puternic. Adrian a fost dus de curenți la circa 500 de metri în aval, unde a și fost găsit fără viață două ore mai târziu.

„Ei au fost luați de apă de pe plafon când a venit valul mai mare și au ajuns în cursul râului”, a completat oficialul.

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

„Dosarul a fost deschis de polițiștii de la Bacău, iar infracțiunea pentru care a fost deschisă această anchetă este de ucidere din culpă. La momentul acesta este o anchetă in rem, care vizează doar faptele, fără să existe deocamdată persoane care să fie suspecte. Acum, la poliție se desfășoară audieri, au fost chemați inclusiv cei din comitetul de organizare a acestei competiții. Este vorba de persoane din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

De asemenea, sunt audiați colegii pilotului care și-a pierdut viața și inclusiv martori care au văzut ce s-a întâmplat acolo, și care, din ce am înțeles, au și încercat să îl ajute pe copilotul care reușise să iasă din mașină și care a înotat până la mal. De ieri știm că prin râul care s-a umflat brusc trecuseră și alți concurenți și nu au fost probleme. Însă, echipajul implicat în accident a fost surprins de apa care s-a umflat, iar mașina lor a fost luată de râul Oituz”, a anunțat jurnalista Ioana Ciurlea la Digi 24.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.