Social 19 Iunie 2021 15:21 de Lorena Martin

Structurile pentru situaţii de urgenţă au intervenit în 20 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fiind afectate 54 de localităţi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat la videoconferinţa cu prefecţii, convocată de premierul Florin Cîţu că structurile pentru situaţii de urgenţă au intervenit în 20 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

„Ne confruntăm în acest moment cu fenomene meteo extreme, ploi abundente care au necesitat intervenţia structurilor pentru situaţii de urgenţă în 20 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, fiind afectate 54 de localităţi. Conform ultimei raportări, se află în desfăşurare intervenţia, ca urmare a manifestărilor hidro-meteorologice, în şase judeţe. Mă refer la Bacău, Constanţa, Ialomiţa, Iaşi, Suceava şi Vrancea. Au fost puse vieţi în pericol, au existat persoane evacuate, întreruperi de electricitate. În şapte localităţi din trei judeţe am avut astfel de întreruperi. Au fost remediate, am avut drumuri avariate care au provocat întreruperea temporară a circulaţiei pe trei drumuri naţionale şi un drum judeţean", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, o situaţie mai gravă se înregistrează în localitatea Nereju din judeţul Vrancea, unde 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon-remorcă.

„Sunt situaţii critice (...), dar situaţia a fost gestionată corespunzător şi se află sub control. Când spun 'a fost gestionată corespunzător', vă informez că pentru a gestiona efectul fenomenelor hidro-meteorologice la nivel naţional au fost pregătiţi să intervină 19.700 de lucrători (...). Având în vedere faptul că pericolul nu a trecut, pentru următoarele 24 - 48 de ore existând în continuare posibilitatea unor avertizări de vreme severă în mai multe zone din ţară, ceea ce reclamă o mobilizare în plus din partea structurilor la nivelul judeţelor vizate", a subliniat Bode, conform AGERPRES.

Citeste si:
Ministrul austriac care s-a opus aderării noastre la Schengen, în...
Ministrul austriac care s-a...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.