În această vară, românii se vor putea odihni și pe litoralurile din afara țării. După un an în care pandemia a afectat călătoriile, în acest sezon doritorii vor putea călători în unele țări din Europa cu un minim de restricții.

Țările din Europa în care putem merge în vacanță fără multe restricții

Mai multe țări din Europa și-au deschis hotarele pentru turiștii care abia așteaptă să le exploreze țara. Țările vin cu un minim de restricții, fiecare cu reguli proprii, dar mult mai blânde față de vara trecută. Majotitatea statelor solicită un test negativ PCR. Printre destinațiile accesibile din această vară se numără Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru, Portugalia.

Croația

Apa limpede albastră și sutele de insule unice una dintre principalele atracții turistice. Turiștii vor avea nevoie de un test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii care vizitează din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării.

Franța

Începând cu 9 iunie, persoanele care ajung în Franța din România, nu mai au nevoie de test negativ la Covid-19 dacă au fost vaccinate și prezintă certificatul de vaccinare. La fel, nu au nevoie de test negativ persoanele care sunt vaccinate cu ambele doze cu un vaccin autorizat de UE.

Adeverința de vaccinare este valabilă dacă au trecut cel puțin 2 săptămâni de la a doua injecție cu vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, 4 săptămâni de la Johnson & Johnson și 2 săptămâni de la injecția făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 și pentru care, în Franța, este necesară o singură injecție. Persoanele care nu sunt vaccinate trebuie să prezinte un test negativ PCR sau antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Grecia

Grecia una dintre destinațiile cele mai preferate ale românilor. Pentru o vacanță în Grecia, românii vor fi nevoiți să prezinte un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada că au fost infectați și s-au vindecat. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK, măsura carantinării nu este aplicată. Autoritățile din Grecia au redeschis barurile și restaurantele încă din luna mai și au anulat restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Italia

Italia este o altă destinație iubită și vizitată de români. Turiștii trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore. Restricții de circulație pe timp de noapte încă sunt în vigoare, iar ora limită este la 23:00 și purtarea măștii de protecție în spații publice este obligatorie. Momentan, aceste restricții sunt valabile cel puțin până în luna iulie.

Malta

Malta și-a redeschis hotarele pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din Uniunea Europeană care a atins imunitatea de turmă. Europenii pot călători în Malta prezentând un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, urmând ca pașaportul de vaccinare să fie introdus din iulie. Masca de protecție este încă obligatorie în spațiile deschise, iar restaurantele activează până la miezul nopții.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Islanda

O destinație mai puțin obișnuită pentru călătoriile românilor este Islanda. Turiștii sunt atrași de imaginea aurorei boreale și băile termale. Persoanele care sunt vaccinate sau au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat pot intra în țară fără a fi obligați la carantină, dar trebuie să prezinte un test negativ. Testul se poate efectua și la aeroport, dar chiar și cu un test cu rezultat negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Muntenegru și-a redeschis recent hotarele pentru turiști. La intrarea în țară, călătorii au nevoie de un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore sau adeverința de vaccinare sau dovada că au fost infectați dar s-au vindecat.

Portugalia

Turiștii ce vor să viziteze Portugalia în această vară, vor avea nevoie de cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira, informează Euronews.

Citeste si:
Cele mai bune branduri de anvelope auto pentru sezonul de vară
Cele mai bune branduri de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.