În această vară, românii se vor putea odihni și pe litoralurile din afara țării. După un an în care pandemia a afectat călătoriile, în acest sezon doritorii vor putea călători în unele țări din Europa cu un minim de restricții.

Țările din Europa în care putem merge în vacanță fără multe restricții

Mai multe țări din Europa și-au deschis hotarele pentru turiștii care abia așteaptă să le exploreze țara. Țările vin cu un minim de restricții, fiecare cu reguli proprii, dar mult mai blânde față de vara trecută. Majotitatea statelor solicită un test negativ PCR. Printre destinațiile accesibile din această vară se numără Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru, Portugalia.

Croația

Apa limpede albastră și sutele de insule unice una dintre principalele atracții turistice. Turiștii vor avea nevoie de un test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii care vizitează din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării.

Franța

Începând cu 9 iunie, persoanele care ajung în Franța din România, nu mai au nevoie de test negativ la Covid-19 dacă au fost vaccinate și prezintă certificatul de vaccinare. La fel, nu au nevoie de test negativ persoanele care sunt vaccinate cu ambele doze cu un vaccin autorizat de UE.

Adeverința de vaccinare este valabilă dacă au trecut cel puțin 2 săptămâni de la a doua injecție cu vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, 4 săptămâni de la Johnson & Johnson și 2 săptămâni de la injecția făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 și pentru care, în Franța, este necesară o singură injecție. Persoanele care nu sunt vaccinate trebuie să prezinte un test negativ PCR sau antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Citeste si:
Cele mai bune destinații europene pentru o vacanță de vară în familie
Cele mai bune destinații...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Grecia

Grecia una dintre destinațiile cele mai preferate ale românilor. Pentru o vacanță în Grecia, românii vor fi nevoiți să prezinte un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada că au fost infectați și s-au vindecat. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK, măsura carantinării nu este aplicată. Autoritățile din Grecia au redeschis barurile și restaurantele încă din luna mai și au anulat restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Italia

Italia este o altă destinație iubită și vizitată de români. Turiștii trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore. Restricții de circulație pe timp de noapte încă sunt în vigoare, iar ora limită este la 23:00 și purtarea măștii de protecție în spații publice este obligatorie. Momentan, aceste restricții sunt valabile cel puțin până în luna iulie.

Malta

Malta și-a redeschis hotarele pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din Uniunea Europeană care a atins imunitatea de turmă. Europenii pot călători în Malta prezentând un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, urmând ca pașaportul de vaccinare să fie introdus din iulie. Masca de protecție este încă obligatorie în spațiile deschise, iar restaurantele activează până la miezul nopții.

Islanda

O destinație mai puțin obișnuită pentru călătoriile românilor este Islanda. Turiștii sunt atrași de imaginea aurorei boreale și băile termale. Persoanele care sunt vaccinate sau au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat pot intra în țară fără a fi obligați la carantină, dar trebuie să prezinte un test negativ. Testul se poate efectua și la aeroport, dar chiar și cu un test cu rezultat negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Citeste si:
Românii care merg în vacanță în Bulgaria nu vor avea parte de...
Românii care merg în vacanță...

Muntenegru

Muntenegru și-a redeschis recent hotarele pentru turiști. La intrarea în țară, călătorii au nevoie de un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore sau adeverința de vaccinare sau dovada că au fost infectați dar s-au vindecat.

Portugalia

Turiștii ce vor să viziteze Portugalia în această vară, vor avea nevoie de cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira, informează Euronews.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.