Guvernul României a aprobat miercuri prelungirea stării de alertă în România cu alte 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Noile măsuri de relaxare intră în vigoare de la miezul nopții.

Noi măsuri de relaxare, în vigoare de la miezul nopții, odată cu prelungirea stării de alertă

Autoritățile au hotărât ca evenimentele private să se poată organiza în interior cu 200 de persoane, în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mie și doar dacă persoanele sunt vaccinate, trecute prin boală sau prezintă un test negativ de COVID-19.

În exterior, oamenii pot participa la evenimente private până la capacitatea maximă a spațiului. Totodată, sunt permise evenimente de campanie electorală, cu participarea a 1000 de persoane, în aceleași condiții.

Lista măsurilor

”La nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Citeste si:
CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat....
CNSU a actualizat lista...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se mai arată în Hotărârea de Guvern.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.