Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va prelungi starea de alertă, însă există unele măsuri în vigoare ce nu-și au rostul.

Acesta a fost întrebat dacă are în calcul să prelungească starea de alertă și dacă există diferențe de măsuri de relaxare și restricții în viitoarele săptămâni.

„Da, o să prelungim starea e alertă!", a declarat Florin Cîțu.

„Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul. Din punctul meu de vedere și aici este punctul meu personal, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebuie să beneficieze și să se bucure de o viață normală", a completat premierul.

Se pare că măsurile de relaxare ce ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, propuse de Ministerul Economiei, sunt diferite față de cele făcute de Comitetul Interministerial.

Citeste si:
Florin Cîțu discută despre problema inundațiilor: „Este o situație...
VIDEO: Florin Cîțu discută...

Potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, masca ar înceta să mai fie obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, asta doar în cazul în care se va ajunge la un grad de vaccinare de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%.

De asemenea, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație. În industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%, iar evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, interioare și exterioare, accesul va fi permis doar persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

Pentru baruri și restaurante, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar se menține măsura de distanțare socială. În caul unei incidențe între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori, restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Citeste si:
PSD propune măsuri pentru creșterea natalității. Părinții vor primi...
PSD, măsuri pentru creșterea...

Evenimentele mai mari de 20 de persoane, cum ar fi nunțile și botezurile, ar putea fi organizate doar pentru persoanele vaccinate, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.