Dan Andronic, condamnat definitiv în dosarul ”Ferma Băneasa”, a fost luat în evidența Serviciului de Probațiune București și urmează să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

În 17 decembrie 2020, Dan Andronic a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la grup infracțional organizat în dosarul ”Ferma Băneasa”. Acesta s-a asociat cu alți indivizi pentru a pune mâna ilegal pe terenurile fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov, în valoare de 145 de milioane de euro. Înalta Curte a hotărât și confiscarea de către stat a terenurilor. În cadrul procedurii de supraveghere, jurnalistul trebuie să respecte timp de 4 ani următoarele norme:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul București, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

Citeste si:
Primar din Ilfov, protagonist într-un dosar de viol. Fata pângărită...
Primar din Ilfov, protagonist...

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în decizia de condamnare.

Mai mult, acestuia îi sunt interzise drepturile de a fi ales și de a ocupa o funcție publică timp de 2 ani. Altminteri, Instanța Supremă i-a atras atenția că suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei poate fi revocată. Acum, jurnalistul a fost luat în evidența Serviciului de Probațiune București și urmează să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistență Integrată pentru Adicții București sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 București, conform deciziei Instanței Supreme.

Alături de el au fost condamnați și Remus Truică, fost șef de cabinet al premierului Adrian Năstase - care a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare cu executare - prințul Paul al României, ce a fugit din țară după ce și-a auzit verdictul de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, miliardarul israelian Beyamin Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein și avocatul Robert Roșu - câte 5 ani de detenție ( aceștia se află în Israel și nu execută pedeapsa).

Citeste si:
Cătălin Tolontan, audiat la DIICOT. Jurnalistul este acuzat de șantaj
Cătălin Tolontan, audiat la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.