Social 5 Mai 2021 12:20

Curățenia de primăvară este un obicei pe care l-am moștenit cu toții, mai ales că o vorbă din bătrâni spune că, în momentul în care natura revine la viață, este bine ca locuințele să fie eliberate de lucrurile inutile, reîmprospătate și pregătite pentru noul anotimp.

Atunci când vrei să începi curățenia generală în casă, ai nevoie de un plan. Știm cu toții cum, de multe ori, găsim lucruri vechi pe care le explorăm fericiți, iar curățenia se întinde pe parcursul a mai multor zile decât este necesar.

Astfel, stabilește un plan care te va degreva și pe tine de activitățile mai mari, precum curățarea covoarelor. Cel mai bine, pentru a fi sigură că au parte de o curățire ca la carte, optează pentru o curățătorie. Poți face același lucru și cu perdelele și draperiile și astfel, un sfert din treabă este făcută chiar înainte de a începe curățenia propriu-zisă.

Care sunt pașii pentru o curățenie eficientă în casă?

Pentru o curățenie eficientă a casei, ai nevoie de un plan. Trebuie să știi care sunt produsele de curățenie de care ai nevoie, pentru că nu este indicat să folosești aceleași produse pe toate suprafețele din casă. Urmează o ordine logică în ceea ce privește camerele, astfel încât să nu fii nevoită să murdărești spațiile deja curățate.

Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi, pentru o curățenie eficientă:


  1. Stabilește care sunt produsele de curățenie de care ai nevoie. Poți opta pentru produse de curățenie bio, care conțin ingrediente eficiente și care te vor ajuta în lupta cu bacteriile sau mizeria de acasă. Produsele 100% naturale, bio, au proprietăți antimicrobiene și antibacteriene și nu afectează pielea.

  2. Curăță și dezinfectează toate suprafețele și asigură-te că nu ratezi niciun loc. Curăță cu atenție aparatura electronică și electrocasnică, întrucât sunt cele pe care le folosești cel mai des.

  3. Aspiră întreaga locuință și abia apoi șterge praful, întrucât atunci când aspiri, praful se ridică. Asigură-te că ștergi și pereții, tavanul și colțurile, întrucât pot strânge praf pe care nu-l vezi întotdeauna.

  4. Șterge geamurile și vei fi surprinsă de cât de luminoasă poate fi casa ta. J Poți alege o lavetă magică universală, care nu doar că poate fi folosită pentru curățarea oricărei suprafețe din casă, dar mai ales pentru suprafețele mai sensibile precum geamurile sau oglinzile, folosind doar apă. Trebuie doar să clătești laveta și să o storci foarte bine, iar dacă după ștergere, observi ușoare urme de apă, nu trebuie decât să aștepți să se evapore. Strălucitor!

  5. Ordonează lucrurile! Aruncă produsele cosmetice expirate, golește toate rafturile și șterge-le de praf, reorganizează, așază-le la îndemână. Sortează hainele pe care nu le mai porți și dăruiește-le cuiva care are nevoie de ele și eliberează din rafturile dulapurilor. În acest fel, faci loc hainelor noi.

  6. Aerisește întreaga casă, pentru a avea parte de prospețime și aer curat. Adaugă flori și lumânări parfumate și bucură-te de o casa curată.


Chiar dacă nu este activitatea noastră preferată, curățenia generală este extrem de benefică, fiind modalitatea de a ne debarasa de lucrurile vechi și de a schimba total atmosfera din casă.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Pentru a întreține curățenia în casă, este necesar să repeți procesul cel puțin o dată pe săptămână, însă în restul zilelor, nu ezita să apelezi la mici trucuri, cum ar fi ștergerea prafului, ori să aspiri rapid. În acest fel, vei întreține și mai mult ordinea și curățenia în casă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.