Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că restricțiile nu se vor anula din cauza acțiunii a ”2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri!”.

„Aproape toți locuitorii Capitalei respectă aceste restricții și înțeleg importanța lor. Nu sunt niște restricții, sunt niște limitări ale confortului pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri pentru că ele sunt menite să ne protejeze pe noi. Acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri nu ne va determina să le schimbăm.

Magazinele nu se vor închide, în curând, în București. Magazinele își vor schimba programul, eventual. Este o limitare confortului. În unele țări, de exemplu, în Austria, în mod normal, magazinele se închid la ora 18. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care ești obișnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar, în sine, programul până la 18:00 al magazinelor nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viața noastră, dar e o lipsă de confort pe care o să o resimțim, cu siguranță”, a declarat prefectul Bucureștiului.

Alin Stoica a declarat că nu sunt pregătite noi restricții pentru București, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19, restricțiile rămân aceleași.

”Deocamdată, nu. Restricțiile sunt cele prevăzute în ultima Hotărâre de Guvern și le vom aplica gradual, pe măsură ce indicele de infectare crește”.

În privința protestelor, prefectul Capitalei a explicat că nu sunt motive mari de îngrijorare, deoarece numărul protestatarilor nu este mare.

”Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500 – 2.000 de oameni din care câțiva sunt turbulenți. (...) Blocarea protestului înseamnă confruntare. Noi ne dorim evitarea confruntării și păstrarea calmului și ordinii. Intervenția în forță a jandarmilor a fost necesară din cauza faptului că acei câțiva oameni nu au respectat regulile”, a adăugat Alin Stoica.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Prefectul a ținut să menționeze faptul că protestele au fost organizate ”de un anumit partid”.

„Este de cunoștință publică faptul că aceste proteste au fost organizate de un anumit partid și de un anumit lider al acelui partid”.

Alin Stoica a fost întrebat dacă nu este îngrijorat de faptul că virusul s-ar putea răspândi mai repede în cadrul acestor proteste.

„Mă întristează. (...) Oamenii care nu respectă regulile, acei câțiva din București, o minoritate, nu le respectă indiferent dacă vin sau nu la protest. Sunt aceiași oameni care participă la proteste. Da, este posibil să se răspândească mai mult virusul, de aceea facem din nou apel la conformarea voluntară”, a mai spus acesta, potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.