Social 30 Martie 2021 09:28

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre protestele anti-restricții din ultimele două zile și despre momentul în care am putea renunța la mască. Șeful DSU este de părere că dezinformarea și manipularea i-au determinat pe români să iasă în stradă.

„Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie de ei, e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arătat cu degetul. Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media. Din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei”, a spus Raed Arafat în cadrul unei emisiuni la Realitatea PLUS

Raed Arafat crede că o campanie de comunicare intensă și de lungă durată ar duce la combaterea dezinformării.

„Sunt de acord că este nevoie de o campanie de comunicare de durată medie, lungă, ca să explice toate aceste măsuri, dar oricând vin „experții” între ghilimele care nu știu nimic despre domeniu și ți-o demontează în două secunde la o televiziune și nu mai ai nimic de comentat acolo. Oamenii simpli care văd și, dacă ai și pe cineva care încurajează aceste dezinformări, oamenii simpli pot fi induși în eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate și trebuie să fie pe înțelesul tuturor și să ieșim cât mai mult să explicăm”, a explicat Arafat.

Șeful DSU spune că vaccinarea unui număr cât mai mare de oameni ne va ajuta să ne întoarcem la normalitate.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Comparativ cu anul trecut, noi acum vedem lumina de la capătul tunelului. Lumina de la capătul tunelului, am mai zis-o și o repet, este prin vaccinarea numărului cât mai mare de oameni. Între timp, paralel, trebuie să meargă unele măsuri să ținem sub control presiunea pe sistemul sanitar. Orizontul pe care îl vedem noi la acest moment este către vară, toamnă. Ăsta este orizontul. Pentru că ai nevoie de un timp ca să administrezi câteva milioane de doze. Ai nevoie de două doze la fiecare persoană și câteva zile ca să fie persoana imună”, susține Raed Arafat.

Raed Arafat crede că nu vom mai fi nevoiți să purtăm mască după ce va fi un număr mare de persoane vaccinate în România.

„Noi sperăm să nu mai fie nevoie de mască, când vom avea un număr mare de oameni vaccinați. Deci toate aceste speranțe depind de reușita campaniei de vaccinare și bineînțeles de păstrarea situației epidemice sub control pe durata campaniei de vaccinare până atingem măcar o cifră care să permită împreună cu cei care au fost infectați să ținem situația sub control și să reducem transmiterea. Și asta înseamnă ca în cursul acestui an să rezolvăm în mare parte aceste probleme și aceste restricții”, a spus șeful DSU.

Citeste si:
VIDEO Raed Arafat: Formularul de localizare a pasagerului,...
VIDEO Raed Arafat: Formularul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.