Social 19 Martie 2021 09:02

Oricine ar putea spune că stilul masculin are la bază cămașa clasică albă, costumul negru și, după caz, câteva accesorii, precum cureaua, papionul sau cravata. Ținutele bărbătești, însă, țintesc mai departe de zona elegantă. Există reguli și greșeli de stil care pot să apară și atunci când vedeta unui outfit masculin este un tricou sau o pereche de jeanși casual.

Printre cele mai frecvente greșeli de stil în ținutele masculine se regăsesc alegerea mărimii nepotrivite și combinația de stiluri care nu au ce căuta împreună. Le-am identificat pe toate în ghidul de mai jos:

Mărimea nepotrivită, prea strâmt sau prea larg

Mărimea hainelor trebuie să fie atent aleasă dacă vrei să arăți bine, indiferent de stilul preferat. Nu opta pentru mărimi prea mici, nu cumpăra articole prea mari. Indiferent că vorbim de pantaloni, tricouri sau cămăși, ele trebuie să fie potrivite siluetei și staturii tale. În general, cele mai frecvente erori apar la tricourile prea mulate sau prea scurte. Pentru că este unul dintre cele mai populare și versatile piese vestimentare, alegerea tricoului necesită o atenție sporită. Unul care îți evidențiază prea tare formele nu este potrivit. Tricoul nu trebuie să se întindă și să devină mulat pe corp, ci să vină lejer. Dacă silueta nu-ți permite să optezi pentru croială slim fit, atunci mergi pe varianta clasică, dreaptă. În plus, el trebuie să se termine deasupra șoldurilor, nu deasupra lor. Diverse modele și croieli sunt disponibile în colecția La Martina, unde găsești articole vestimentare potrivite stilului tău. Nu uita că orice bluză care lasă la vedere chiar și cea mai mica parte a abdomenului este de evitat.

Aceeași greșeală apare frecvent și la alegerea cămășii, care adesea e mult prea largă, mai ales dacă este purtată pe sub sacou. Ea nu trebuie sub nicio formă să se strângă prea tare în talie, căci se va șifona în exces și îți va oferi un aspect neglijent. Ai grija ca cusătura umerilor să se termine exact pe marginea lor, iar între gât și gulerul încheiat până la ultimul nasture să între cel mult două degete.

Cămășile elegante la pantaloni casual

Nu purta niciodată cămașă de costum la pantaloni casual. Una dintre greșelile frecvente de stil pe care bărbații o fac este alăturarea blugilor sau a pantalonilor din material subțire cu cămăși special concepute pentru a fi purtate la cravată sau papion. Cel mai probabil ai observat deja că acest model este destul de lung, iar explicația este simplă. Croiala este realizată pentru a fi purtată în pantaloni, astfel încât să nu iasă imediat ce te așezi pe un scaun. Dacă vrei să adopți un stil smart-casual, atunci optează pentru cămăși cu terminațiile rotunjite, din materiale naturale, precum pânza.

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Mâneca scurtă, când și cum?

Și tot la capitolul cămăși, trebuie să știi că pe sub sacou nu-și va găsi niciodată locul cămașă cu mânecă scurtă, indiferent de anotimp. Evită să o porți, chiar și atunci când temperaturile ating limita caniculei. Optează mai degrabă pentru tricou.

Șosetele scurte versus șosetele lungi

Când porți șosete lungi și când optezi pentru cele scurte. Regula privind ciorapii este cât se poate de simplă. La pantalonii de costum sau atunci când porți blugi închiși la culoare, cu pantofi office sau sneakersi, atunci șosetele tale trebuie să fie lungi, astfel încât atunci când te așezi să nu se vadă pielea.

De cealaltă parte, dacă adopți stilul italienesc, în care să pui pantaloni ușor conici, care nu acoperă glezna, atunci indicate sunt șosetele scurte, de preferat invizibile, cele care rămân atât cât este pantoful. Regula este valabilă atât la pantofii sport, cât și la mocasini.

Citeste si:
Alege cercei handmade care să te scoată în evidență
Alege cercei handmade care să...

Dacă ești genul de bărbat care pune mare preț pe look-ul său și își dorește ca aparițiile sale să fie impecabile, atunci e important să știi că fiecare piesă vestimentară trebuie aleasă și combinată cu atenție.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.