Cristian Tudor Popescu susține că recentul scandal privind publicarea datelor despre campania de vaccinare este un conflict între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și coordonatorul campaniei, medicul și colonelul Valeriu Gheorghiță.

Acesta precizează că președintele Klaus Iohannis „a făcut un lucru foarte bun” că nu a încredințat campania „acelui bâlci care este Ministerul Sănătății în clipa de față”, în cadrul unui interviu transmis la Digi24.

Cristian Tudor Popescu:Eu vreau să întreb. De câte ori a stat de vorbă pe această temă a datelor de acolo domnul ministru Vlad Voiculescu cu domnul Valeriu Gheorghiță, domnul consilier al domnului Voiculescu cu persoane din coordonarea campaniei de vaccinare, domnul Voiculescu cu domnul Cîțu sau Ministerul Sănătății cu domnul Ciucă? Nu era normal să existe aceste discuții între factorii responsabili?”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Transparența nu strică niciodată, e obligatorie, mai ales în astfel de cazuri.

Cristian Tudor Popescu:Ați spus o propoziție cu care nu pot fi de acord”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Transparența e obligatorie.

Cristian Tudor Popescu:Nu în toate cazurile. Există în orice stat lucruri care nu se dau publicității”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: În cazul de față vorbim despre niște adrese ale unor centre care...

Cristian Tudor Popescu:Acolo nu e vorba de nimic secret”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Aceste date despre vaccinare ar trebui să fie transparente.

Cristian Tudor Popescu:Bineînțeles. Nu sunt niște lucruri secrete acolo. De altfel, Valeriu Gheorghiță a și spus că nu sunt”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Ce spuneți dumneavoastră este că înainte de a constata că s-au vaccinat unii peste rând ar fi trebui să poarte oficialii aceste discuții pentru a opri vaccinarea peste rând.

Cristian Tudor Popescu:Nu vi se pare normal? Nu lucrăm împreună acolo? Câte astfel de consultări și convorbiri au fost? Vă spun eu: zero, nici una.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, declarații șocante după decesul lui...
Cristian Tudor Popescu,...

Ministerul Sănătății a aruncat datele pe piață, după care, când ministrul Apărării, Ciucă, a trimis Corpul de control la Focșani să vadă ce e acolo, domnul ministru Voiculescu, care este foarte atent cu tot ce mișcă din punct de vedere mediatic, are grijă să contreze fake-news-urile, să posteze mereu…Asta este principala preocupare a dânsului văd...Să scrie felicitări domnului ministru Ciucă că a trimis Corpul de control și după că deschide centrele.

Ce arată asta? Povestea are un singur conflict: între ministrul Sănătății, domul Voiculescu Vlad și domnul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. De ce? Pentru că președintele Iohannis a hotărâr ca această campanie de vaccinare nu va fi coordonată de Ministerul Sănătății de la bun început, ci a dat-o Armatei. L-a însărcinat pe colonelul Gheorghiță și nu Ministerul Sănătății.

Citeste si:
CTP, după performanța lui David Popovici: ”Eu nu mă simt mândru”
CTP, după performanța lui...

După părerea mea, a făcut un lucru foarte bun președintele Iohannis că nu a încredințat campania de vaccinare acelui bâlci care este Ministerul Sănătății în clipa de față. Vă imaginați că în Ministerul Sănătății din care-și dă demisia purtătorul de cuvânt, acel domn Oprea, fostul purtător al lui Băsescu, pentru că el habar nu avea de această mișcare de publicare a datelor, în calitate de purtător de cuvânt.

Acolo s-au adunat tot felul de sfătuitori, de sfetnici, de inși, fiecare vine cu mișcarea lui, în special mișcări de PR se fac acolo, adică cum să dăm bine noi ministerul. Ați văzut vreo mișcare efectivă, acțiune, ceva eficient făcut de Ministerul Sănătății în teritoriu, să vină cu ceva, în afară de a obliga copiii să facă sport cu masca pe figură în sală? Ați văzut altă mișcare profesionistă și eficientă care să ajute la ceva?

Citeste si:
Min. Sănătăţii: „Alocăm 80 de milioane de euro secţiilor pentru...
Ministrul Sănătăţii: „Vom...

În afară de bombasme mediatice, altceva n-am văzut de la minister până acum sub conducerea domnului Voiculescu în 3 luni de zile. Are grijă să se contreze cu cineva. Probabil din asta crede că îi rezultă popularitate și voturi. S-a contrat cu Boc la Cluj, cu Cîțu, cu Raed Arafat.. Acum se contrează cu Valeriu Gheorghiță. E absurd. Vrea domnul Voiculescu să vină campanie de vaccinare la Ministerul Sănătății? Ar fi o nebunie. Ministerul Sănătății în forma actuală nu este capabil să coordoneze așa ceva. Acest lucru îl face mai bine Armata, din păcate”.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.