Social 12 Martie 2021 09:52

Raluca Turcan a ajuns vineri dimineață, la Ministerul Muncii, cu o mașină electrică, pentru a susține campania „Vinerea Verde” lansată de Ministerul Mediului. Turcan a declarat că această inițiativă dă semnalul unei politici publice pe care guvernul vrea să o lanseze.

„Am venit cu o bijuterie de mașină electrică pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului. Susțin inițiativa ministerului de a institui Vinerea Verde. Dă semnalul unei politici publice pe care guvernul vrea să o lanseze, să fim mult mai atenți cu mediul și să folosim mijloace de transport eco. Dacă te uiți pe cifre, în România suntem responsabili, cu toții, de producerea pe an a 7 mii de kilograme de dioxid de carbon, care pe fond ne afectează pe toți”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a mai transmis că autoritățile locale trebuie să creeze facilități pentru ca romanii să poată să folosească mai des transportul alternativ.

„Mă gândeam să vin cu bicicleta, pentru că eu sunt și sportivă, dar vremea nu mi-a permis”, a mai spus Turcan în fața ministerului Muncii. „Aproape număr zilele până se face frumos afară să vin cu bicicleta la muncă”, a mai spus aceasta.

„Merg mult cu bicicleta, dar în timpul liber, ca o pasiune. Nu vreau să fiu ipocrită și să spun că vin sistematic cu bicicleta la birou. Am mai făcut lucrul acesta de câteva ori, când eram vicepremier”, a mai transmis Turcan, care a precizat că se gândește ca la ministerul Muncii să apeleze la mașini electrice, deoarece există posibilitatea achiziționării acestora pe fonduri europene.

Întrebată ce acțiuni mai face pentru a proteja mediul, Turcan a spus că este foarte atentă la colectarea selectivă a deșeurilor:

„Sunt foarte atentă la colectarea deșeurilor. Chiar dacă aici, în București, nu se face colectare selectivă, noi suntem obișnuiți ca la Sibiu și colectăm selectiv. Aproape că avem instinctul, când vedem un gunoi pe stradă, să îl strângem”, a mai declarat Turcan.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.