Gabriela Firea suține că masca nu trebuie să fie obligatorie la orele de sport, aşa cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Fostul primar al Capitalei le cere reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii să renunţe la această măsură.

Gabriela Firea îndeamnă autorităţile să se informeze înainte de a insista cu astfel de măsuri. Aceasta a explicat şi faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă purtarea măştii în timpul orelor de sport, având în vedere că materialul se umezeşte, devenind un "receptor" pentru virus.

„Mască la ora de sport pentru copii?? Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fārā competente, tot felul de declaratii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtării măștii de cātre copii, la orele de sport. Si vād cā insistā pe idee! Înainte de a face astfel de recomandări, cei de la Ministerul Sănătății ar trebui să se informeze în primul rând de la Organizația Mondială a Sănătății și nu din unele “studii” la care fac referire fără a indica sursele. Sau din capul lor!

OMS nu recomandă masca în activitățile sportive! Dimpotrivă, consideră că masca este contraindicată în timpul acestor activități, întrucât se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii ce pot genera alte boli infecțioase. O invităm pe doamna secretar de stat Moldovan să facă o oră de sport cu masca pe față și abia după aceea să vină să ne explice cum și de ce trebuie să facă sport copiii, cu masca pe figură", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Masca este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru studenţi. Preşcolarii nu sunt obligaţi să poarte mască în sălile de clasă. În prezent, masca de protecţie nu mai este obligatorie în timpul orelor de sport, în cazul în care acestea sunt organizate în aer liber. Pentru activitatea fizică în spaţii închise, elevii vor avea în continuare nevoie de masca de protecţie.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Litera b) punctul 2: „masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare", informează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.