Ministrul Muncii, Raluca Turcan în timpul unei vizite la Constanța a declarat că a discutat cu reprezentanții Casei Județene de Pensii despre recalcularea celor 5 milioane de pensii, dar și cu cei ai Agenției Județene de Inspecții și Plăți, unde a verificat stadiul campaniei pentru posibila reîncadrare a persoanelor vulnerabile, beneficiare de ajutor social.

"Partea de dosare ale agricultorilor, aici, în Constanța, are o componentă informatizată, ceea ce înseamnă că cele 250 de mii de dosare de agricultori pe care le avem vor putea fi introduse în sistemul informatizat într-un timp rezonabil. Una peste alta, după discuțiile cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, pot să spun că sunt încrezătoare în finalizarea cu succes a acestui proces de recalculare a 5 milioane de pensii. La acest moment, la Agenția Județeană de Inspecții și Plăti am verificat stadiul campaniei, pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile, beneficiare de ajutor social, să vedem care e situația pentru cei care pot fi încurajați să intre în câmpul muncii și să treacă de ajutorul social. E păcat că nu s-a făcut de doi ani de zile această campanie", a mai spus Ministrul Muncii.

Tucan a precizat că scopul Ministerului Muncii este acela de a ajunge în România la o asistență socială europeană.

"142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoană. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate. 142 de lei sunt insuficienți pentru persoanele cu dizabilități sau pentru familii monoparentale. Se confirmă că asistența socială trebuie sa fie integrată în România, de la educație pentru copii, servicii sanitare, de îngrijire la domiciliu, call center pentru asistentă sanitară, centre sociale, start-up-uri pentru copii, pentru a avea șansa să meargă la școală. Asta înseamnă asistentă socială europeană", a mai spus Raluca Turcan, la Constanța.

"Întâlnirea de astăzi a mai avut un scop. În sistemul public nu se munceste și sunt salarii prea ridicate. Aceasta este o generalizare care nu își are rostul. La Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială am văzut o structură subdimensionată față de necesar", a mai transmis ministrul potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.