Vicepremierul Dan Barna a declarat la finalul ședinței coaliției de guvernare, că proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi pe agenda Birourilor Permanente Reunite de mâine, iar miercuri va figura pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

”S-a mai discutat despre tema atât de importantă, cea legată de pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Birourilor Permanente Reunite de mâine dimineață, astfel încât miercuri, când va fi plenul reunit, să o avem pe ordinea de zi și astfel să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este o primă obligație morală pe care ne-am asumat-o și pe care o vom duce la îndeplinire”, a declarat Dan Barna.

El a menționat că există două variante luate în calcul în coaliție: eliminarea pensiilor speciale să fie votată la plenul de miercuri sau, a doua variantă, săptămâna viitoare.

Săptămâna trecută, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că parlamentarii liberali vor vota pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Am decis în unanimitate, în Biroul Politic am luat această decizie, ca să nu mai existe niciun dubiu, susţinerea proiectului de lege care modifică statutul deputaţilor şi senatorilor prin care se desfiinţează pensiile speciale ale parlamentarilor. Noi vom vota, când se va introduce în dezbaterea camerelor reunite, acest proiect de lege, noi vom vota ‘pentru'”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Citeste si:
CCR: Legea care scapă evazioniştii de închisoare se află în dezbatere
CCR: Legea care scapă...

Orban a mai spus dacă PNL susţine proiectul de lege pe această temă depus de PSD: „PNL a înaintat proiectul de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută. De asemenea, ca să fiu corect, există un proiect de lege înaintat şi de partenerii noştri de la USR PLUS, iar în legislatura trecută, când PSD a avut majoritate parlamentară, aceste două proiecte de lege au fost ţinute în sertare. Mai mult decât atât, preşedintele PSD, întrebat fiind când a jucat comedia cu demisia, dacă susţine proiectele de lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari, nu a spus că le susţine, pentru că dacă le-ar fi susţinut, ele ar fi fost adoptate”.

Orban a afirmat că cea mai simplă cale de a rezolva această problemă este adoptarea proiectului de lege depus de PNL.

„Nu au vrut să rezolve această problemă. Acum, când avem noi majoritate şi arătăm clar că vrem să rezolvăm această problemă, încearcă şi ei să prindă trenul. L-au pierdut. Să nu uităm niciodată că cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD când a avut majoritate parlamentară. PNL a votat împotriva modificării legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care a instituit acest drept pentru parlamentari”, a mai spus Orban potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost trimis în...
Proiectul legii bugetului de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.