În ultimele zile, Protecția Mediului a anunțat creșteri ale poluanților de zeci de ori peste limitele normale în București și în localitățile limitrofe.

Reprezentanții de la Mediu dau vina pe traficul intens din București:

„Pornim de la premisă că Bucureștiul are un plan integrat de calitate al aerului. S-a constatat că este un oraș care are unele probleme. Studiile care au stat la baza acestui plan integrat de calitate al aerului au identificat ca principală sursă de PM10 traficul rutier într-o proporție de 58%, încălzirea rezidențială într-o proporție de 27% și activitățile industriale și prestări serviciu 13%”, a spus Andrei Corlan la Antena 3.

„Întotdeauna, pe perioada de iarnă, valorile poluanților sunt mai mari din cauza dispersiei proaste a aerului în atmosferă. Vântul bate slab sau deloc.

Poluanții sunt reținuți la sol și pe fondul unei presiuni atmosferice ei urcă ulterior, generând un cumul de factori care duc la aceste valori pe care noi le întâlnim acum.

Așteptăm acum o analiză pentru a aborda din punct de vedere științific, ca să vedem poluanții care se regăsesc în emisii și în funcție de aceste rezultate vom intensifica controalele pe aceste potențiale surse”, a mai spus Andrei Corlan, comisar-șef Garda de Mediu, București.

Ioana Petrescu a vorbit în exlcusivitate la Antena 3 despre nivelul poluării din Capitală care a crescut alarmant.

„Ar trebui să ne intereseze pe toți, pentru că are efecte asupra sănătății noastre. Vorbim de neutralizarea deșeurilor fără a se respecta regulile, deci se ard și nu se face acest lucru conform regulilor și asta pentru că costă foarte mult să neutralizezi deșeurile conform regulilor în vigoare și e mult mai ușor și mai ieftin să le arzi. Ca să nu mai spun că există deșeuri pe care le și importăm din alte țări și le neutralizăm aici în mod nelegal. Acest lucru ne afectează pe noi până la urmă, deci ar trebui ca Garda de Mediu și Primăria Capitalei să fie un pic pe fază, astfel încât să reducă incidența de astfel de cazuri”.

Citeste si:
România schimbă PET-ul cu biletul
România schimbă PET-ul cu...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.