Biblioteca Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti a început digitizarea fondului de documente, acestea regăsindu-se pe platforma Microsoft Office 365, pusă la dispoziţie şi administrată de către instituţia de învăţământ superior.

„În scopul desfăşurării optime a procesului de învăţământ online şi respectând cerinţele legale referitoare la drepturile de autor, din luna ianuarie a acestui an, Biblioteca Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, filială a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", cu suportul logistic şi tehnic al facultăţii, a început digitizarea fondului de documente, acestea regăsindu-se pe platforma Microsoft Office 365, pusă la dispoziţie şi administrată de către Universitatea din Bucureşti", a anunţat, vineri, FJSC într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, primele resurse bibliografice sunt cele aferente disciplinelor corespunzătoare primului semestru al anului universitar, documente "indispensabile" pentru pregătirea studenţilor în vederea susţinerii examenelor din sesiunea imediat următoare.

Treptat, după o schemă de priorităţi stabilită de către cadrele didactice ale facultăţii şi organizate după principiile ştiinţei biblioteconomice, colecţiile vor fi completate cu toate documentele. Accesul la această platformă se realizează pe baza contului instituţional al utilizatorilor şi a permisului emis de către Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".

„Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învăţământului universitar. Actuala criză trebuie privită şi ca o oportunitate de reducere a birocraţiei în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare şi evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere şi de finalizare a studiilor se realizează fără cozi şi fără dosare cu şină, am eliminat ştampila din dosarul de practică profesională a studenţilor, iar acum, profesorii şi studenţii FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universităţii din Bucureşti, mulţumesc Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" şi bibliotecarelor facultăţii pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambiţios. Studenţii FJSC au acces de la distanţă la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnalişti şi specialişti în comunicare", a declarat decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, conf. univ. dr. Antonio Momoc, citat în comunicatul de presă.

Citeste si:
Cele mai preferate universități din România de tinerii absolvenți
Cele mai preferate...

Conform aceleiaşi surse, în primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceştia efectuând mai mult de 1.650 de vizite pe site, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.