Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus, astăzi, în cadrul ședinței operative săptămânale, ca, în acest an scrisoarea primarului Sectorului 5 să nu fie tipărită.

În acest fel se vor economisi 300 de mii de euro.

Fiecare dintre cele 250 de mii de scrisori din acest an ar fi urmat să coste 3,7 lei fără TVA. La acest preț se mai adaugă cei 2,5 lei pe scrisoare pentru distribuirea acestora.

Piedone a subliniat faptul că informațiile importante cuprinse în scrisoare, mai ales cea cu privire la bonificația de 10% pentru plata impozitelor până la 31 martie, sunt deja cunoscute de către cetățeni. Tocmai din această cauză se formează cozi la plata impozitelor, la începutul anului, a explicat Edilul Sectorului 5.

Scrisoarea va fi publicată în mediul on-line și afișată la sediile Direcției Generale de Taxe și Impozite Locale Sector 5, pentru a aduce la cunoștința contribuabililor proiectele pe care administrația le va finanța de la bugetul local, a dispus Piedone.

Cu banii economisiți în acest fel, vor putea fi finanțate proiecte pentru dezvoltarea reală a Sectorului 5, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

În context, trebuie reamintit faptul că, potrivit unel reglementări legale din 2004, în fiecare an, administrațiile locale trebuie să trimită fiecărui contribuabil o decizie de impunere și să aibă confirmarea primirii acesteia.

Tot potrivit acestei reglementări, decizia de impunere trebuie să fie însoțită de o scrisoare a primarului prin care acesta să le comunice contribuabililor ce proiecte dorește să finanțeze de la bugetul local.

Desigur, reglementarea, binevenită la începutul anilor 2000, a devenit oarecum anacronică în prezent, când accesul la mediul on-line Este mult mai larg, cel puțin în marile orașe și cu atât mai mult în București, potrivit bucurestifm.ro.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.