Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea caută voluntari, medici, asistenţi medicali şi registratori medicali, pentru a completa echipele implicate în etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat vineri Prefectura judeţului Tulcea.

Etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus va avea loc începând din a doua jumătate a acestei luni şi are în vedere, printre altele, persoanele cu vârste de peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice, potrivit sursei amintite.

„Persoanele medico-sanitare care doresc să participe ca voluntari la acţiunea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 , vor trimite pe adresa de e-mail secretariat@dspjtulcea.ro o solicitare scrisă şi datele de contact (număr de telefon, adresă de e-mail)", se specifică în anunţ.

Potrivit subprefectului, Carmen Caloianu, prima etapă a campaniei de vaccinare se va încheia vineri, la ora 20.00, în această fază judeţul primind 975 de doze de vaccin.

„La nivelul judeţului Tulcea, până azi, 8 ianuarie, au fost înregistrate 160 decese (...). De asemenea, au fost înregistrate 5.011 cazuri de vindecare", se arată într-o altă postare de pe pagina de Facebook a Prefecturii judeţului.

Retail jobs

Din totalul de 52.560 de teste efectuate în judeţ de la începutul pandemiei cu noul coronavirus, au fost confirmate 5.617 cazuri. Ultima statistică făcută publică de DSP arată că, vineri, rata incidenţei cazurilor confirmate cu noul coronavirus este de 1,51 cazuri la mia de locuitori, în judeţ, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.