Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, a declarat că redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea profesorilor, mai ales pentru că personalul din învățământ este prioritizat în această situație.

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Digi24, Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă deschiderea școlilor ar putea fi condiționată de vaccinarea profesorilor, iar acesta a răspuns: „Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”.

Până acum, peste 90.000 de persoane s-au programat la vaccinare în luna ianuarie

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că peste 90.000 de persoane sunt programate pană acum la vaccinare, în luna ianuarie.

Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranşa din decembrie, vorbim de circa 750.000 de doze, deci practic acest număr de doze este suficient pentru a acoperi prima etapă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că cele 900 de centre de vaccinare ar putea ajunge la capacitatea de a face 140.000 de vaccinuri pe zi, dar asta doar în cazul în care dozele de vaccin sunt disponibile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.