Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a spus, joi, tinerilor medici că urmează o perioadă grea pentru ei, dar cu mari satisfacţii profesionale, evidenţiind responsabilitatea acestei generaţii care a ales prioritar specialităţile deficitare de care este nevoie în sistem în situaţia actuală, respectiv ATI şi boli infecţioase.

Ministrul Sănătăţii a verificat joi modul de desfăşurare a procesului de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020, a precizat un comunicat al MS.

În aceste zile, peste 9.000 de tineri medici care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Astăzi alegerea este realizată de tinerii medici care au optat pentru domeniul medicină, a precizat sursa citată.

„Vin în faţa voastră cu aceleaşi emoţii pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani, când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acelaşi timp şi grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacţii profesionale. Felicit pe toţi cei care au reuşit să treacă acest concurs şi le urez succes", a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a evidenţiat responsabilitatea acestei generaţii de tineri medici care a ales prioritar specialităţile deficitare, de care este nevoie în sistem în situaţia actuală, respectiv ATI şi boli infecţioase. De asemenea, ministrul Tătaru a mulţumit conducerii centrelor universitare şi echipei MS care au reuşit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar şi procesul de după concurs în situaţia participării unui număr record de candidaţi, aproximativ 12 000 şi într-un context epidemiologic special şi dificil, a mai precizat MS.

Potrivit MS, timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Citeste si:
Bilanț COVID-19 în România: 396 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Bilanț COVID-19 în România:...

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiţie online, în timp real, de către candidaţi, astfel încât să se asigure distanţarea socială.

Având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la 7.061 la 9.116, pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidaţi. Un număr de 565 locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală, menționează Agerpres.

Citeste si:
PNL: „Statul oferă vaccin gratuit, dar testarea să se facă contracost”
PNL, contra testării gratis...

Informaţii suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.