Nelu Tătaru a declarat că PNL este împotriva testării gratuite pentru persoanele nevaccinate. Acesta susține că vaccinul este oferit gratuit pentru cetățeni, iar testarea ar trebui să se facă contracost.

PNL este împotriva testării gratuite pentru cei nevaccinați

Nelu Tătaru susține că PNL nu este de acord cu testarea din banii statului a persoanelor nevaccinate. Acesta afirmă că România s-ar putea aștepta la un al cincilea val de pandemie destul de agresiv, deoarece situația de la moment nu este una îmbucurătoare.

„S-a votat ca noi, deputaţii PNL, să ne abţinem. Statul oferă vaccin gratuit, dar testarea să se facă contracost”, spune deputatul PNL, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii se referă la amendamentul PSD ce presupune efectuarea a 20 de teste gratuite în primele 60 de zile pentru persoanele nevaccinate angajate la stat.

Legea privind certificatul verde

Nelu Tătaru susține că neadoptarea legii privind certificatul verde COVID a dus la scăderea ratei de vaccinare aproape la jumătate.

„Deocamdată suntem pe un trend descendent, dar trebuie să ne gândim că atâta timp cât avem o populaţie receptivă de aproape 50%, avem şi o predispoziţie de un val cinci destul de agresiv. Experienţa noastră ne arată că un val în România este cam la o lună, o lună şi jumătate după valurile din Occident”, conchide Tătaru.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.